азкрити и задържани са двама мъже - извършители на седем

...
азкрити и задържани са двама мъже - извършители на седем
Коментари Харесай

Задържаха двама извършители на 8 въоръжени грабежа в Пловдив

азкрити и арестувани са двама мъже - причинители на седем въоръжени грабежа на денонощни магазини в Пловдив и на една бензиностанция в Кадиево. Това оповестиха пред публицисти Румен Попов, областен прокурор на Пловдив, Георги Гешев, наблюдаващ прокурор, и Георги Ташев, шеф на отдел "Криминална полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи.

Грабежите са осъществени в интервала 2013-2014 година, като към оня миг причинителите са били на двайсетина години. Те са употребявали маски и револвер.

Работата по разкриването е почнала след установяването, преди два дни, на причинителя на един въоръжен обир по спряно произвеждане, сподели окръжният прокурор Румен Попов. Предприети са били незабавни дейности и в границите на 48 часа са разкрити общо седем въоръжени грабежа: идентични, осъществени от двама, към този момент арестувания и още един арестуван.

Вторият арестуван признава за още два въоръжени грабежа; той все още е настоящ пожарникар, само че по време на осъществяването на закононарушенията не е бил подобен, разясни Попов. Грабежите са осъществявани, като са употребявани два нерегистрирани мотора; открити са и трима техни водачи. И двамата арестувани са създали цялостни признания, сподели Румен Попов.

Повдигнати са им обвинявания за осъществяване на въоръжени грабежи след авансово сговаряне. Грабежите са на обща стойност 2400 лв..

Наказанието, планувано в закона за това действие, е от пет до 15 години затвор и конфискация на до половината имущество, сподели наблюдаващият прокурор Георги Гешев от Окръжната прокуратура в Пловдив. Той разясни, че следва да се издигнат и други обвинявания и да се обединят спрени производства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР