Азия задмина САЩ по брой милиардери за пръв път в

...
Азия задмина САЩ по брой милиардери за пръв път в
Коментари Харесай

Азия задмина САЩ по брой милиардери

Азия задмина Съединени американски щати по брой милиардери за пръв път в историята, демонстрира отчет на UBS и “ПрайсуотърхаусКупър ” (PwC), показан през вчерашния ден и представен от Ройтерс.

През 2016 година в Азия са регистрирани нови 162-ма милиардери (като 101 от тях са в Китай) и по този начин общият им брой е повишен до 637 (318 от тях са китайци), до момента в който в Съединени американски щати те са 563-ма. Но пък американските са по-богати – тяхното общо положение възлиза на 2,8 трилиона $, до момента в който на азиатските е “едва ” 2 трилиона $.

Ако азиатските натрупат положение със сегашните си темпове, те ще задминат Съединени американски щати и по благосъстояние след четири години, настояват специалисти на PwC.

Общо милиардерите по света са 1542-ма, през предходната година тяхното благосъстояние е повишено със 17% до 6 трилиона $ (след спад в положението им година по-рано). 20% от всички милиардери са китайци, като 43% от изпадналите от този лист през 2016 година също са китайци, което издава прекомерната им взаимозависимост от съмненията на фондовата борса.
 22-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР