Азия през април за пръв път е изпреварила Европа по

...
Азия през април за пръв път е изпреварила Европа по
Коментари Харесай

Азия за пръв път изпревари Европа по обем закупен руски петрол

Азия през април за пръв път е изпреварила Европа по размер закупен съветски нефт, заяви ТАСС, като цитира организация Блумбърг, която се базира на данни на аналитичната компания " Кплер " (Kpler).

Според компанията през май разликата в интерес на Азия в допълнение ще се усили поради отхвърли на от ден на ден европейски страни да закупуват съветски нефт. Най-големите купувачи на съветски нефт са Индия и Китай.

По данни на " Кплер " Русия в този момент доставя рекордни количество нефт с танкери. Към 26 май танкери са превозвали 57 милиона барела нефт вид Уралс и към 7,3 милиона от сорта ЕСПО (Eastern Siberia Pacific Ocean - Източен Сибир Тихи океан). През февруари размерите са били надлежно 19 милиона и 5,7 милиона барела.

Блумбърг оповестява още, че китайската петролна компания " Юнипек " (Unipec) е нараснала броя на арендованите танкери за транспорт на съветски нефт. През май компанията е наела не по-малко от 10 танкера за транспорт на сорта ЕСПО от съветското пристанище Козмино, което е пет пъти повече спрямо предходния месец.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР