Азиатските акции са в отбранителна позиция - на фона на

...
Азиатските акции са в отбранителна позиция - на фона на
Коментари Харесай

Азиатските акции заеха отбранителна позиция, а петролът...

Азиатските акции са в отбранителна позиция - на фона на протичащото се към Северна Корея, само че упованията, че Пекин ще резервира поддръжката за своята стопанска система, преди идния основен конгрес на партията, дадоха подтик на китайските акции и цените на медта.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI бележи покачване от 0.1% за деня, с помощта на растежа при китайските акции, макар че доста пазари бяха на алено.

Японският показател Nikkei падна с 0.5%, до момента в който мини фючърсите на щатския S&P500 продължиха с понижението от през вчерашния ден, след нуклеарния тест на Пхенян през уикенда. За последно бяха на равнище от 2 466 пункта, или с 0.3% под равнището на затваряне от петък.

Щатските пазари бяха затворени през вчерашния ден поради празник.

Ескалиралото геополитическо напрежение кара доста от вложителите да бъдат внимателни.

Опасенията към Северна Корея резервираха търсенето на активите убежища, като златото нарастна с 0.15%, до 1 336 $ за тройунция, откакто преди този момент доближи 11-месечен връх от 1 339.8 $ за тройунция в понеделник.

На валутния пазар йената, която нормално нараства в такива обстановки, добави 0.4% към цената си, до 109.32 йени за $ и се търгуваше покрай достигнатия през вчерашния ден връх от 109.22 йени.

Еврото резервира нежния си растеж от през вчерашния ден и се разменяше против 1.1896 $.

Китайският юан нарастна до близо 16-месечен връх от 6.515 по отношение на $ и бележи покачване от 2.0% за по-малко от две седмици, което е забележителен растеж при тази валутна двойка.

Основният показател на Шанхайската борса също се увеличи до най-високото си равнище от януари 2016 година, което се дължи на солидния стопански напредък в Китай в последните месеци и на упованията, че Пекин няма да толерира стопански разстройства преди конгреса на Комунистическата партия в средата на октомври.

Тези упования помогнаха и за растежа на цената на петрола до близо тримесечен най-много от 6 944.5 $ за звук. За последно цената бе на равнище от 6.933 $, отбелязвайки покачване от 0.2% за деня.

Цените на стоманата и желязото скочиха в последните седмици.

Според някои анализатори обаче прибирането на облаги при тези метали може да стартира скоро.

Цените на петрола в Съединени американски щати набъбнаха, до момента в който тази на бензина паднаха до равнищата им отпреди урагана Харви, откакто петролните рафинерии и петролопроводи в Съединени американски щати постепенно започнаха да възвръщат работата си.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха с 0.2%, до 47.38 $ за барел.

Фючърсите на бензина поевтиняха с 4.0% от последното си затваряне до 1.68 $ за галон, откакто на 31 август бяха достигнали 2.17 $.

Биткойнът отстъпи от достигнатия в събота връх от 4 979.9 $, до 4 131 $, откакто през вчерашния ден Китай забрани практиката на набиране на средства посредством ICO (Initial Coin Offering).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР