Азиатските акции поевтиняха до двегодишно дъно днес и са на

...
Азиатските акции поевтиняха до двегодишно дъно днес и са на
Коментари Харесай

Акциите поевтиняват, доларът запазва позиции в края на седмицата

Азиатските акции поевтиняха до двегодишно дъно през днешния ден и са на път да запишат намаляване за седмицата, до момента в който доларът върви към трети следващ седмичен растеж, откакто поредност от нови покачвания на лихвите по света ускориха опасенията по отношение на вероятностите пред растежа на международната стопанска система.

Въпреки че упованията за покачване на главната рента със 100 базисни пункта от страна на Федералния запас по-късно през месеца отслабнаха леко през вчерашния ден след изявления на ръководители на централната банка на Съединени американски щати, цените на пазарите на облигации сочат, че те се готвят за внезапни покачвания на лихвите.

Китайскиата стопанска система се свива съществено през второто тримесечие, демонстрираха изнесени през днешния ден данни, до момента в който годишният стопански напредък също се забавя доста, което обрисува големия отрицателен резултат от локдауните поради COVID-19, които се отразиха на промишленото произвеждане и на потребителските разноски, написа Ройтерс.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.5% в ранната сесия през днешния ден до двегодишен най-малко, понесен надолу от опасенията по отношение на имотния пазар в Китай, където заканите на притежатели на жилища да спрат заплащанията по ипотечните си заеми изплашиха пазарите.

Китайският главен борсов показател остава без смяна, до момента в който показателят на търгуваните в Хонконг имотни компании от континентален Китай падна с над 2%.

Индексите на Уолстрийт през вчерашния ден записаха намаления откакто изнесените финансови резултати на JPMorgan Chase & Co и Morgan Stanley за второто тримесечие, които бяха по-слабите от предстоящите, породиха опасения по отношение на внезапен стопански спад.

Японският Nikkei набъбна с 0.6%, като акциите на компанията майка на Uniqlo, Fast Retailing и тези на производителя на видеоигри Nintendo оглавиха растежа. Щатският $ се търгува покрай 20-годишни върхове по отношение на еврото и йената, откакто по-рано през седмицата принуди еврото да падне под 1 $ за първи път от 2002 година

Щатският показател S&P 500 завърши с намаляване от 0.3% вчерашната сесия, само че през днешния ден фючърсите на показателя нарастват с 0.35%, откакто Кристофър Уолър и Джеймс Булард от Фед попариха упованията за покачване на лихвите със 100 базисни пункта по-късно през месеца.

Тази седмица централната банка на Канада изненада пазарите като подвигна главната си рента със 100 базисни пункта, а централните банки на Южна Корея и Нова Зеландия оповестиха покачвания от по 50 базисни пункта.

По-късно през днешния ден се чакат данните за търговията на дребно в Съединени американски щати.

По-лоши от предстоящите данни биха тормозили в допълнение вложителите, които считат, че по-високата инфлация ще докара да по-големи покачвания на лихвите.

Доходността по щатските двегодишни държавни облигации е на равнище от 3.1217%, което е с към 17 базисни пункта над тази по 10-годишните бумаги. Това е извънредно превръщане на лихвената крива, което нормално сочи към криза.

На валутните пазари цари щатския $. Вчера еврото падна до 0.9952 по отношение на щатската валута и губи 1.5% за седмицата. За последно европейската валута се стабилизира до 1.0030 по отношение на $. Йената се движи към равнището от 140 по отношение на $ и за последно се разменяше при 138.85.

Фючърсите на петрола от сорта Брент се търгуват на равнище от 99.42 $ за барел, а цената на златото е 1 711 $ за тройунция, малко над едногодишното дъно, достигнато през вчерашния ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР