Азиатските акции днес намериха известна подкрепа след волатилната сесия на

...
Азиатските акции днес намериха известна подкрепа след волатилната сесия на
Коментари Харесай

Акциите в Азия ограничиха загубите, доларът е близо до 20-годишен връх

Азиатските акции през днешния ден откриха известна поддръжка след волатилната сесия на Уолстрийт през вчерашния ден, само че доларът остава покрай 20-годишен връх, а световният показател на акциите покрай 18-месечен най-малко в резултат на опасенията по отношение на трайно високата инфлация и стягането на паричната политика на централните банки.

Тези опасения, в последна сметка, надвиха над очакванията на Уолстрийт, че високата инфлация може би доближава своя пик, което приближи S&P 500 покрай нахлуване в мечи пазар през вчерашния ден с близо 20% спад от достигнатото през януари рекордно високо равнище.

В свое изявление през вчерашния ден ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл разгласи, че борбата за контрола над инфлацията ще "включва известна болежка ". Той също по този начин повтори упованието си за покачване на главната рента с по половин процентен пункт на всяка от идващите две срещи на Фед и даде обещание, че централната банка е "подготвена да направи и повече ".

След като опасенията по отношение на резултата от стягането на паричната политика доведоха до внезапни намаления ден по-рано, азиатските акции потеглиха нагоре по-рано през днешния ден.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI отчиташе покачване от 1.15%, ограничавайки спада си за седмицата до към 3.5%.

Австралийският главен показател нарастваше с 1.56%, до момента в който японският Nikkei скочи с 2.62%.

В Китай показателят на сините чипове CSI300 отчиташе растеж от 0.92%, а хонконгският Hang Seng набъбна с 1.8%.

Поскъпването на акциите беше придружено от поевтиняване на щатските държавни облигации, като доходността по 10-годишните бумаги се увеличи до 2.8931%, откакто през вчерашния ден затвори на равнище от 2.817%.

Чувствителната на паричната политика рентабилност по 2-годишните държавни скъпи бумаги беше на равнище от 2.6023%, откакто през вчерашния ден затвори на 2.522%, осведоми Ройтерс.

Щатският $ продължава да се търгува покрай 20-годишен връх, като доларовият показател беше на равнище от 104.8.

Йената се търгуваше на равнище от 129.02 по отношение на $, отстъпвайки от двуседмичния връх от 127.5, доближат през вчерашния ден. Еврото поевтинява леко до 1.0376 по отношение на $.

На суровинните пазари цените на петрола нарастват, само че все пак са на път да отчетат първото си седмично намаляване от три седмици в резултат на опасенията по отношение на инфлацията и това, че локдауните в Китай може да забавят растежа на международната стопанска система.

Щатският лек недопечен нефт (WTI) нараства с 1.34% до 107.55 $ за барел, до момента в който цената на Брента се покачва с 1.51% до 109.07 $ за барел.

Спот цената на златото, която беше наранена от поскъпващия $, нараства с 0.15% до 1 824.49 $ за тройунция, само че е покрай тримесечно дъно.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР