Азиатски лъв е осъден на доживотен затвор в индийския щат

...
Азиатски лъв е осъден на доживотен затвор в индийския щат
Коментари Харесай

Лъв човекоядец е осъден на доживотен затвор

Азиатски лъв е наказан на пожизнен затвор в индийския щат Гуджарат, откакто било потвърдено, че е умъртвил и изял човек. В региона от зъбите на лъвове починали шест души, полицията уловила 16 лъва от локалната гора Гир и два месеца ги държала в обособени кафези, до момента в който проверява случаите.

Били взети отпечатъци от лапите на лъвовете, било следено и оценено тяхното държание, били изследвани и фекалиите им за остатъци от човешки тъкани. Един от лъвовете бил наказан, когато в отпадъците му разкрили човешка коса. Човешки остатъци били открити и във фекалиите на две лъвици, само че тяхната орис още не е решена. Останалите лъвове били пуснати на независимост.

Осъденият лъв ще прекара остатъка от живота си в зоопарк. Щатът Гуджарат е прочут с това, че в него се намира единствената съхранена популация на диви азиатски лъвове. Убийствата на хора тук са необичайност, само че съгласно Военновъздушни сили напоследък броят им е зачестил, заяви Actualno.com.

В гората Гир, до която се случили всички трагични събития, живеят 523 лъва. Още през 2013 година Върховният съд на Индия е постановил да се реалокират част от лъвовете в резерват в прилежащия щат, само че управляващите на Гуджарта нямат доверие на другите щати по въпросите за отбраната на лъвовете. Експерти подозират, че повода за нападенията на лъвовете се крие във високите температури, възцарили се напоследък в региона. Хората спят на улицата, а лъвовете като нощни хищници допустимо ги бъркат със своята обичайната плячка. В района няма дефицит на плячка, въпреки че фрагментацията на средата на обитание и увеличението на броя на хората оказват забележителен напън върху измиращите типове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР