ази есен NOVA отново получава най-висока оценка от зрителите в

...
ази есен NOVA отново получава най-висока оценка от зрителите в
Коментари Харесай

Безапелационен успех на есенния телевизионен сезон на NOVA

ази есен NOVA още веднъж получава най-висока оценка от феновете в дейна възраст и резервира сензитивна преднина в желанията им. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България свидетелстват за доста по-високи резултати на медията по време на есенния ефирен сезон (06 сеп – 05 дек 2020) съпоставено с директния съперник. Според настоящите пийпълметрични системи в България феновете в групата 18-49 година пред екраните са повишили доста желанията си в интерес на NOVA по отношение на есенния сезон на 2019 година (06 сеп – 19 дек 2019).

През миналата седмица четири от основните продукции на NOVA завършиха с висока оценка от аудиторията, затвърждавайки постигнатите през целия сезон безапелационни резултати. Голяма част от феновете на възраст 18-49 година избраха края на десетия сезон на емблематичния медицински сериал „ Откраднат живот “ и престъпната драма „ Братя “, която в последния епизод реализира над два пъти по-висок дял от бТВ по същото време. Триумфиращите за повторно в ефира излъчвания „ Игри на волята: България “ и „ Маскираният артист “ притеглят над една трета от феновете на възраст 18-49 година пред екраните. Развръзката в „ Маскираният артист “ е и най-гледана за втория сезон на шоуто. И четирите финала реализират постоянна преднина по отношение на наличието на бТВ по същото време.

Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат още, че междинните резултати на всички основни праймтайм продукции на NOVA за сезона са предпочетени измежду аудиторията в дейна възраст, по отношение на наличието на бТВ по същото време. В класацията на десетте най-рейтингови излъчвания за сезона попадат общо 9 предавани по NOVA излъчвания, като „ Кошмари в кухнята “ заема първото място.

В забележителна степен феновете (18-49г.) разчитат и на качественото новинарското и настоящо наличие на медията през есента. В интервала на телевизионния сезон (06 сеп – 05 дек 2020) всички излъчвания на Новините на NOVA, утринни блокове „ Здравей, България “ и „ Събуди се “, както и публицистичните излъчвания „ Неделята на NOVA” и „ Пресечна точка “ са предпочетени от аудиторията в дейна възраст, в съпоставяне със сходните по род излъчвания на конкурентната медия.

С разнообразното си портфолио от телевизионни канали, Нова Броудкастинг Груп реализира забележителни резултати и по отношение на каналите на БМГ. Аудиторният дял на 5-те канала на компанията измежду 18-49 годишните е с над 20% по-висок от идентичния индикатор на конкурентната група състояща се от 6 канала.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР