Азербайджанската компания Palladium никога не е участвала в производството на

...
Азербайджанската компания Palladium никога не е участвала в производството на
Коментари Харесай

Азерската компания Palladium отрече да произвежда снаряди за Украйна

Азербайджанската компания Palladium в никакъв случай не е взела участие в производството на оръжия освен за Украйна, само че по принцип такова произвеждане в Азербайджан . Това оповестиха за РБК от пресслужбата на компанията, разяснявайки известията за доставка на муниции за украинските въоръжени сили.

По-рано специфичният сътрудник на RTVI Алексей Сочнев обърна внимание на фотография на украинския боен пълководец Роман Бочкала, който, обявявайки производството на 122-мм муниции в една от " партньорските страни ", разпъна украинския байрак в цеха за муниции. 

" Palladium желае да удостовери, че фотосите и видеоклиповете, които сякаш изобразяват производството на 122 mm снаряди за Украйна, публикувани в медиите и обществените мрежи, нямат нищо общо с нашата компания ", се споделя в известието.

Компанията също по този начин акцентира, че съгласно законодателството на Азербайджан частните компании нямат право да създават военна продукция. " Palladium има близки бизнес и партньорски връзки с Руската федерация и остава безпристрастен в този спор ", заключи Palladium.

На уеб страницата на Palladium се показва, че компанията е учредена през 2014 година, централата й се намира в Баку, а главната й активност е " доставка на подготвени решения за гражданския пазар и правоприлагащите органи в региона на сигурността и сигурността ".
 Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди
Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди

Кулеба отхвърли изказванието на публицист, че войната към този момент е в задънена улица

По-специално, компанията доставя: VIP коли, системи за сигурност на границите и градовете , системи за сигурност и решения за нефтопроводи и морски пристанища и други Чуждестранните сътрудници на Palladium включват ОАЕ, Грузия, Чешката република и Германия.
 Финландия скоро ще създава артилерийски снаряди за Украйна
Финландия скоро ще създава артилерийски снаряди за Украйна

Това сподели министъра на защитата на страната Анти Хяканен

Също по този начин част от групата компании Palladium е Palladium Defense and Security Solutions, която " доставя военно съоръжение и създава планове за държавни военни и правоприлагащи организации ". Сред сътрудниците на уеб страницата на компанията са Рособоронекспорт, концернът " Калашников " и Укроборонпром .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР