Азербайджан съобщи днес за първи път броя на убитите руски

...
Азербайджан съобщи днес за първи път броя на убитите руски
Коментари Харесай

Баку потвърди, че шестима руски миротворци са били убити при операцията в Нагорни Карабах

Азербайджан заяви през днешния ден за първи път броя на убитите съветски миротворци – общо шестима – при два обособени случая по време на интервенцията му в Нагорни Карабах, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според азербайджанската основна прокуратура, азербайджански бойци са умъртвили през вчерашния ден петима съветски военнослужещи, като са стреляли по автомобила им, откакто са ги объркали с арменски сепаратисти.

Още един съветски боец е бил погубен в същия ден от " неидентифицирани членове на арменски въоръжени групи “, които са стреляли по автомобила му, заяви същият източник.

" И по двата случая основният прокурор на Азербайджан е образувал наказателно дело по съответните членове от наказателния кодекс, чието следствие ще бъде поето от следственото ръководство на основната прокуратура ", се показва в изказване на основната прокуратура на Азербайджан, представено от ТАСС.

Русия заяви през днешния ден, че е записала пет нарушавания на прекъсването на огъня в Нагорни Карабах, ден след установяването му, откакто азербайджанските войски разгромиха локалните сепаратистки отбранителни сили.

" От сключването на съглашението за преустановяване на военните дейности са регистрирани пет нарушавания на примирието в регионите на Шуша (две) и Мардакерт (три). Командването на съветския миротворчески контингент във взаимоотношение с азербайджанската страна и представители на Нагорни Карабах организират инспекция на тези обстоятелства “, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР