Азербайджан предупреди, че в Армения може да попречи на преговорите

...
Азербайджан предупреди, че в Армения може да попречи на преговорите
Коментари Харесай

Азербайджан също разкритикува мисията на ЕС в Армения

Азербайджан предизвести, че в Армения може да попречи на договарянията сред двете кавказки страни.

" Изпращането на задача от наблюдаващи от Европа на арменско-азербайджанската граница може да попречи на процеса на нормализиране на връзките. Изразих позицията си по отношение на разполагането на задачата за наблюдаване на Европейски Съюз в Армения на границата с Азербайджан на срещи в Русия ", съобщи ръководителят на Народното събрание на Азербайджан Сахиба Гафарова.

Преди това че задачата на Европейски Съюз в Армения ще докара до ново напрежение, а не до разрешаване на спора за Нагорни Карабах. Междувременно Ереван заяви, че е изпратил своите оферти за кротичък контракт до Баку.
 Русия се раздразни от задачата на Европейски Съюз в Армения
Русия се раздразни от задачата на Европейски Съюз в Армения

Според Москва тя ще докара до геополитическа борба в района

Гражданската задача на Европейски Съюз беше основана в отговор на и ще прави рутинно наблюдаване и ще рапортува за обстановката.

Боевете сред Ереван и Баку избухнаха през септември, като в конфликтите починаха съвсем 200 бойци - най-кървавата борба след шестседмична война сред двете някогашни руски страни през 2020 година

Боевете са свързани с десетилетия военни дейности за контрола над района Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че до 2020 година значително следен от болшинството етническо арменско население.

Армения твърди, че Азербайджан е нападнал нейна територия и е завзел селища в нейните граници, отвън противоречивия район Нагорни Карабах. Азербайджан сподели това като отговор на " провокации " от арменската страна.
 Европейски Съюз изпраща гражданска задача в Армения
Европейски Съюз изпраща гражданска задача в Армения

Целта е поощряване на стабилността в граничните райони на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР