Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5

...
Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5
Коментари Харесай

Азербайджан е купил от Русия военна продукция за 5 милиарда долара

Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5 милиарда $. Това съобщи азербайджанският президент Илхам Алиев след диалози в Сочи с съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи ТАСС.

" Обсъдихме по-нататъшното съдействие във военно-техническата сфера. То към този момент има огромни обичаи. Закупената от Азербайджан от Русия продукция с военно-техническо предопределение е за над 5 милиарда $ и има наклонност за увеличение ", сподели Алиев. Той съобщи, че " Азербайджан продължава да модернизира въоръжените си сили, а Русия е най-важният международен производител и снабдител на военна продукция на интернационалните пазари ", предава Българска телеграфна агенция.

Путин и Алиев дефинираха предпочитани посоки за съдействие и подписаха взаимна декларация. В нея те удостоверяват " неизменимия си ангажимент да уголемяват и задълбочават двустранното съдействие на основата на правилата на настоящия Договор за другарство, съдействие и взаимната сигурност " сред двете страни.

Двамата държавни глави декларират, че имат желание да изведат търговско-икономическите връзки на качествено ново ниво, отговарящо на актуалното развиване.

Путин изрази вяра, че подписаната от двамата водачи декларация в връзките сред Москва и Баку ще даде нов подтик на двустранните връзки. " Убеден съм, че днешните диалози, в които участваха ръководителите на основни ведомства и представители на бизнеса, ще придадат спомагателен подтик на целия набор от руско-азербайджанските връзки ", съобщи съветският президент. " Именно към това е ориентирана подписаната с президента на Азербайджан Съвместна декларация, както и солидният пакет междуправителствени и междуведомствени съглашения ", сподели Путин пред публицисти след диалозите с Алиев.

Москва и Баку подписаха над 10 документа за разширение на съдействието в разнообразни области.

Путин и Алиев установяваха, че взаимоотношението сред Москва и Баку е на високо ниво. " Нашите срещи имат постоянен темперамент. Това, естествено, е много обстойно взаимоотношение, което ние назоваваме стратегическо партньорство ", сподели съветският президент, посрещайки сътрудника си в Сочи. Путин добави, че " връзките се развиват както по политическа, по този начин и по икономическа линия ".

Русия има намерение да продължи да спомага за споразумяване на спора в Нагорни Карабах, сподели Путин. " Разменихме отзиви за интернационалните и районни проблеми. В частност, несъмнено, засегнахме и казуса с Нагорни Карабах. Като съпредседател на минската група Русия ще продължи да оказва цялото допустимо подпомагане за мирното споразумяване на този спор ", добави съветският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР