Аз знам с каква лекота се свежда съдебната реформа до

...
Аз знам с каква лекота се свежда съдебната реформа до
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Гешев не е авторитарен ръководител

Аз знам с каква лекост се свежда правосъдната промяна до ориста на профилирания съд и сътрудника Гешев. Иван Гешев не е властнически вид началник. Прокуратурата не е устроена по този начин. Всеки взема решение делата си по лично убеждение съгласно доказателства и вътрешни съображения. Всеки акт на прокуратурата отива в съда.

Това съобщи Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа, в предаването " Лице в лице " по bTV.
Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лева - законни съгласно инспекция на Национална агенция за приходите
Данъчните не разкрили несъответствия сред заявените и получените приходи и имущество на сина на шефа на Националната следствена...
Прочети повече
Наказателният кодекс е окончателно стар. Към момента не е организиран статутът на закононарушенията в областта на публичните поръчки. Ясни текстове за лица, направили закононарушения в тази сфера, няма.

" Спецсъдът и прокуратурата имат своето място. Те имат четири пълномощия - проведена престъпност, тероризъм, корупционни закононарушения и каузи на европейската прокуратура. Нека да остане компетентността такава, каквато беше първоначално. Спецпрокуратурата да се занимава с проведена престъпност и тероризъм ", сподели още Сарафов.

" Ако се вкара шестмесечен период за затварянето, всеки обвиняем ще отсрочва, ще протака, с цел да изтече този период, делото му да не бъде завършено и то да стартира напълно изначало в общите съдилища. Жалки проценти от делата ще бъдат завършени в тези шест месеца ", счита Сарафов.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР