Аз знам моята истина и тя не е в полза

...
Аз знам моята истина и тя не е в полза
Коментари Харесай

Владислав Горанов проговори за "Магнитски": Разпознавам влиянието на българи в този процес, които са се възползвали от доверието, което имат нашите американски партньори към тях

" Аз знам моята истина и тя не е в интерес на тези наши недоброжелатели, които са подвели нашите американски сътрудници. Знам, че тази информация, която се съдържа в прессъобщението на американското държавно управление, е неточна - като почнем оттова, че законът (за хазарта, бел. ред.) бил променян в нечия изгода. Разпознавам въздействието на българи в този развой, които са се възползвали от доверието, което имат нашите сътрудници към тях. Не мога да приема описаните претекстове за използването на сходна административна глоба. Лесно доказуемо е, че те са фактологически погрешни ". Така разяснява наложените му наказания по Глобалния закон " Магнитски " някогашният финансов министър Владислав Горанов по bTV. 
 
Уважавам позицията на американската страна, само че не почитам претекстовете им - били са подведени. Ще се стигне до такава степен някой някой ден да би трябвало да споделя: " Горанов беше положително момче ", добави той. Горанов съобщи, че продължава да е член на ГЕРБ, само че че от две години не е в управителните органи на партията.
 
" Оставам с доста другари в ГЕРБ. Не съм чул оценки, че от ГЕРБ не ме познават, несъмнено - имаше тълкования ". Според него неприятната оценка на американското държавно управление е елементарно да се употребява като доста сериозна репутационна вреда против ГЕРБ ".
 
Горанов приема оценката на американското държавно управление за " притеснителна и разочароваща ".
 
" Аз фактически почитам американския метод на живот и през годините постоянно съм работил за нашите положителни връзки и стратегическо партньорство, само че съгласно мен настояват неточни обстоятелства ", сподели някогашният финансов министър на ГЕРБ.
 
Той добави, че няма по какъв начин да се гордее от това, че в държавната (вече закрита) Комисия по
хазарта, която е била под шапката на финансовото министерство по негово време, са позволени неточности.
 
" Основният укор е, че съм изменял законодателството удобно - това е фактологически погрешно. Оставям информация за историята на измененията в Закона за
хазарта, които нито за момент не включват присъединяване на някой от ГЕРБ, камо ли на министър на финансите. Смятам, че нашите сътрудници са подведени. Дали това е знак към бивше знаково лице от някоя партия и по какъв начин е определен моментът от страна на американските управляващи - не мога да разясня ".
 
Владислав Горанов съобщи, че познава Делян Пеевски от времето на Тройната коалиция, когато Пеевски е бил зам.-министър в Министерството на бедствията и повредите.
 
Бившият финансов министър описа, че когато е пристигнало време да напусне кабинета " Борисов III ", се е срещнал с водача на ГЕРБ, който му е споделил, че се е натрупало доста напрежение по тематиката с
хазарта и към това, че свързват Горанов с Движение за права и свободи. Борисов обаче " дал време " на финансовия министър да си довърши стартирана работа.
 
" Защо да корумпирам мои чиновници, като мога да им наредя? То не работи по този начин. Не съм чул дотук във всички следствия някой да е споделил, че министър Горанов го е карал да прави нещо ", твърди Владислав Горанов.
 
Той се надява българските служби да продължат да търсят " обективната истина ". " Има опция да бъде чута и моята позиция. Аз ще я изложа, а решението ще е тяхно ", добави Владислав Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР