Аз, заедно с бившия премиер Бойко Борисов, Пеевски и Йордан

...
Аз, заедно с бившия премиер Бойко Борисов, Пеевски и Йордан
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС внасят предложение дерогацията за руския петрол да опадне от 1 януари

Аз, дружно с някогашния министър председател Бойко Борисов, Пеевски и Йордан Цонев, внасяме законопроект, посредством който предлагаме дерогацията да отпадне напълно от 1 януари 2024 година Очакваме това да бъде подкрепено от Христо Иванов и Кирил Петков. Това заяви на брифинг Делян Добрев от Политическа партия ГЕРБ.

Според него в сряда на изключително съвещание енергийната комисия ще прегледа предлагането. " В четвъртък ще предложа то да се гледа на две четения в пленарна зала. България се трансформира в четвъртия максимален клиент на съветски нефт в света. Очевидно те не се продават на нашия пазар. Получаваме сигнали от еврокомисаря по финансите, а това ни предизвиква да премахнем дерогацията. Българските консуматори не завоюваха от нея, единствено режимът на Путин го направи. Кирил Петков е декларирал, че е спрял съветския нефт. Считаме, че той би подкрепил нашите начинания ", разяснява той. 

По думите му Христо Иванов е споделил, че ще поддържа самодейността, в случай че Борисов стои зад нея. " Законопроектът на Петков за анулация до 15 март не съдържа това, за което сме се разбрали. Там няма текстове за преустановяване на износа от 1 януари. Позицията на Политическа партия се втърдява и се надявам в сряда и четвъртък да поддържат нашето предложение. Опасявам се, че " Лукойл " възнамеряват да избягат, тъй като историята с износа в намерено море се разплита ", уточни Добрев, представен от Нова. И добави, че е заинтригуван, че Денков " пази една съветска компания ".

По-рано и Пеевски коментира тематиката за “Лукойл ”. " Вече разговарях с Делян Добрев от ГЕРБ и го поддържам дерогацията за “Лукойл ” да бъде прекъсната от 1 януари 2024 година Очаквам той да продължи диалозите с водачите за реализиране на парламентарна евроатлантическа поддръжка ", показва водачът на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР