Аз вярвам на президента Макрон и на Европейската комисия. До

...
Аз вярвам на президента Макрон и на Европейската комисия. До
Коментари Харесай

Борисов: Депутатите от ГЕРБ ще подкрепят френското предложение за Северна Македония

" Аз имам вяра на президента Макрон и на Европейската комисия. До този миг всичко положително, което се е е случило в България, е било с помощта на Европейски Съюз. Френското председателство е дало най-хубавата рамка за Северна Македония . По-добра от тази не може да се направи и е поело цялостното цялостния надзор в лицето на Европейска комисия към осъществяването на всички точки ". Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на френското предложение за Северна Македония.

По думите му тъкмо в работата на българското и северномакедонското държавно управление не е свършено нищо за 6 месеца.

" Председателството е крачка напред към разширението на страните от Западните балкани, а протоколът дори не е подписан. Кирил Петков си разрешава да лъже в Брюксел , че на Слави Трифонов министърката му пречи и че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче и който не е с него, е мафия ", сподели още Борисов.

" Сега разбирам, че е свикана през днешния ден Комисията по външни въпроси в 15:00 часа, по едно и също време със съвещанието в Министерски съвет. Абе, човек, стига се опасява. Всеки може да си викне 2-3 хиляди души за агитка и пред тях да маха и да вика. Ела в Народното събрание, ела в комисията, кажете какво ще извършите, за какво лъжете, че различен ви е отговорен ", се обърна към Кирил Петков той.

" Водих диалози с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил, в случай че ми имат вяра да поддържат предлагането, в случай че се осмели този страхливец и измамник Петков , ще има 59 депутата поддръжка и зелена светлина на РСМ и Албания ", съобщи Борисов.

" Петков да си свика незабавно Министерски съвет, да даде предложение, да пристигна в Народното събрание. Ако не го свика, ръководител на парламентарната група отива и беседва с евроатлантическите партии и през днешния ден на Комисия на външните работи, с тези партии, в случай че се съгласят, дружно внасяме това предложение за РСМ. Ще поемем ролята на премиера на България , който се крие и чака да изтече времето, с цел да отиде в Брюксел и да каже " тоя неприятния Бойко, тъй като е другар с Путин, желае да ни смъкна. Това му е тъпата лъжлива физиономия ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" Вотът е парламентарна процедура. Корнелия Нинова и Движение за права и свободи са ми желали 7 вота на съмнение, аз не съм ги нарекъл мафия, това е парламентарна процедура ", акцентира Борисов.

На въпрос по какъв начин ще гласоподава тази вечер по време на вота на съмнение , Борисов отговори: " Естествено, срещу това пагубно държавно управление ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР