Аз влязох в политиката с готово име. Със средствата помогнах

...
Аз влязох в политиката с готово име. Със средствата помогнах
Коментари Харесай

Рашидов: Радев излезе прав за „шарлатаните”. Той ги създаде, те тръгнаха да го колят

Аз влязох в политиката с готово име. Със средствата помогнах на КТБ. Аз не бях кредитополучател, аз бях заемодател. Това с малко подигравка го споделям. Това сподели в първото си изявление след излизането си от политиката скулпторът Вежди Рашидов пред .

„ Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше почти това. Дори претърпях куп унижения, не знам по какъв начин ги изтърпях, най-после очевидно не устоях “, показа той.

На въпроса за какво толкоз късно се отхвърли от политиката, той отговори: „ Исках нещо да оставя. Идеалист. Глупак “.

„ Аз съм сложен за управление. Там хората идват по принцип страхливи “, добави той.

По думите му, неотдавна Бойко Борисов е споделил нещо, което той в този момент не бил приел: „ Че който има друго мислене, на неговото място чакали 5 индивида други. Така се прави в политиката, въпросът е какъв предел има на хигиена вътре “.

„ 2009 година това беше един различен ГЕРБ “, уточни той и изясни за какво се е върнал на няколко пъти в политиката.

„ Този път отидох, тъй като Борисов ме попита къде желая да се явя. Все ми е едно къде. Мен хората ме обичат “, уточни той.

„ Аз съм предан към Борисов, другар съм с него. Но когато виждаш, че единствено ти си предан, от време на време не е по този начин “, разяснява Рашидов.

„ Днес нямам доверие да ми е другар. Той има други другари. Винаги има кой да ослюнчва ушите на някой началник. Да е жив и здрав “, добави той и сподели, че водачът на ГЕРБ не му се е обадил след абсурда, поради който той напусна Народното събрание и партията.

„ Не скърбя за думите си, тъй като това е истината. Нима не минават през креватите им до момента в който не станат богати и известни актрисите? “, попита той по отношение на скандалната си имитация и свързването ѝ с делата против холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

„ Коректно ли е през днешния ден гледаме на 17-18 години девойки, може би са селскостопански труженички, в Бентлита, Мерцедеси? Казал съм истината, ще си понеса следствията поради истината. Оттеглих се отвред. Спокойни ли са в този момент хората? “, попита Рашидов.

„ Имаше един мой другар Лютви Местан. По през целия ден репетираше пред огледалото. Слушах го, хубаво приказва. И най-после – 20 минути приказва, а какво сподели? Някои хора по този начин вършат “, посочи той.

„ Видяхте ли моята истина по какъв начин я чуваха всички и то доста бързо? Истината не можеш да я държиш в рамките “, сподели някогашният политик за отзивите след абсурда.

Рашидов се изрече и за президента Румен Радев: „ Радев сътвори тази част от хората и те освен тил му обърнаха, само че извадиха ножове да го колят. Мисля, че е много нехигиенично – той да те сътвори, ти да тръгнеш да го трепеш “.

„ Излезе, че Радев е прав за шарлатаните “, добави той.

„ Не скърбя за нищо, скърбя за българския народ. Те си играят, аз всичко видях “, сподели Рашидов, визирайки парламентарните хватки и игри до момента в който беше ръководител на Народното събрание.

Скулпторът се върна и доста обратно в годините: " Аз имах нещастието в моето детство безусловно в ръцете ми да умрат и майка ми, и татко ми, и брат ми. На ръцете ми. Аз съм индивидът, който за една нощ брадата ми беше чисто бяла от черно “.

Той си спомни с трогване за майка си – именитата певица Кадрие Латифова: „ Никога не посмях да дръзна да ѝ върша портрет. Страх изпитвам от това. Там има някаква магия. Не дръзвам, не “.

Той също пеел добре, само че след интервенциите на гласните струни гласът му се трансформирал.

На Рашидов му беше припомнен и различен прочут интервал от неговия живот, за който той съобщи: „ Аз не съм бил в никакъв случай в „ Мултигруп “ и в никакъв случай не съм бил „ Мултиарт “. Аз съм бил другар на Илия Павлов. Аз в никакъв случай не съм се отказвал от това прявтелство. Илия работеше в министерство на културата. Много радостно момче “.

Той показа, че още си пази премията „ Мултак на годината “ , като дебело акцентира, че тя е просто една задявка .

„ Васил Божков има страшна сбирка . Един път ме предложения да му видя сбирката. Той заявява над 2000 неща. Той желаеше да ги легитимира и да вземе пощата и да направи един огромен частен музей. Една хубава концепция “, разяснява още той.

„ Това, което не е заявено, то е на реституция. Щеше да го заявява “, разкри някогашният министър на културата. Според него, конфискуваните от Божков антики „ с кашони са ги карали към НИМ “, а той няма никаква визия по какъв начин се съхраняват.

„ Васил събираше отвред по света неща, с цел да ги легитимира и да ги докара в България “, посочи Рашидов.

Той беше безапелационен, че към този момент в никакъв случай няма да се върне в политиката: „ Няма да се върна аз даже и да ме връщат. Няма да подвигна към този момент телефона. Срокът за позвъняване към този момент мина. Има една човешка болежка от измяната “.

„ Да те съобщи другар, на който лоялен си бил до дупка, е мъчително “, съобщи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР