Аз вече не знам с кого да говоря - Борисов

...
Аз вече не знам с кого да говоря - Борисов
Коментари Харесай

Христо Иванов: По телевизията Борисов казва едно, в парламента Атанасова друго

" Аз към този момент не знам с кого да приказвам - Борисов се появява по тв приемника и споделя: " Трябва да има разговор и компромис за Изборния кодекс ", Деси Атанасова се появява в Народното събрание и споделя, че няма да има разговор и компромис. "

Това съобщи пред Нова тв съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коментар за скорострелните промени в законодателството, прокарани от " Хартиената коалиция " ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Иванов засяга обстоятелството, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, след това 18-часово съвещание на правната комисия в Народното събрание, на което машините бяха превърнати в " принтери " и последвалият митинг, разгласи в едно " живо ", че промените би трябвало да се дебатират най-малко седмица-две преди да влязат в зала. А ден по-късно " Хартиената коалиция " пришпори процеса и стартира разглеждане на второ четене.

" Сериозно обмисляме в бюджета да предложим курсове за обикновена компютърна просветеност за депутатите ", съобщи в тази връзка Иванов, визирайки говоренето на " Хартиената коалиция " за " вълшебни флашки " и операции с машинния избор.

По думите му това, което ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия вършат е да разрушават въобще концепцията, че съвременни технологии може да се употребяват в администрацията. И попита дали след цялото това говорене човек ще употребява онлайн услугите на страната, където също някой в миналото е написал код и има флаш памети.

След което добави, че диалог за промените би трябвало да има, " не може да стане в зала по някакъв вменяем метод ".

Иванов разяснява и вчерашното изявление на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че Демократична България била " ключът " към съставянето на държавно управление, като в същото време Биков отхвърли опция за каквито и да е било диалози с " Продължаваме промяната ". Той уточни още, че трябвало да се излекуват раните от предишното, с цел да има ръководство.

" Това говорене е безусловно правилно. Да, би трябвало да има лечение на дълбоките аргументи. Без Демократична България не може да има ръководство, което да може да придвижи страната напред посредством смели промени.

За мен това говорене, за жалост, не е израз на съществено желание да се търси някаква формула да се създаде такова ръководство, за каквото аз приказвам. По-скоро е опит да се трансферира върху нас отговорността за първия мандат, защото ГЕРБ вижда, че той няма по какъв начин да се случи. И от ден на ден допускам, че е търсене на оправдание за това, че те вървят към сглобка във формата, в който избраха Вежди Рашидов, или стана прочут като " Хартиената коалиция ".

Нашата диагноза за дълбоките аргументи е дълбоката корупция. И рецептата е правосъдната промяна. Защо споделяме, че това на ГЕРБ са димни пердета - тъй като споделяме, който желае да приказва с нас за поддръжка, диалогът за нас стартира през правосъдната промяна. Два месеца няма такива диалози. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР