Аз в момента живея моята мечта, когато съм бил малък,

...
Аз в момента живея моята мечта, когато съм бил малък,
Коментари Харесай

Алекс Николов пред БНТ: Аз в момента живея моята мечта

Аз сега пребивавам моята фантазия, когато съм бил дребен, което не доста хора, могат да го кажат това, тъй че съм доста признателен, че съм получил тази опция. Това споделя Александър Николов пред камерата на Българска национална телевизия. В прям диалог в клубната база на отбора, в който играе в Италия, 19-годишният гений споделя за живота си отвън родината, за фантазиите и задачите, които преследва.

Преди малко повече от година италианската история на Александър Николов в Кучине Лубе Чивитанова не стартира по-най лекия метод. Но нашият волейболист харесва всичко, протичащо се в 40-хилядния град, ситуиран на крайбрежията на Адриатическо море.

" Преходът беше тежък, беше мъчно и то чисто душевен. Тук градчето е доста готино, има къде да се излезе, залата в плейофите се цялостни, идват хора повече от предходната година, тимът е от най-хубавите в света, доста добре се работи. Чувствам се доста благополучен ", споделя Алекс Николов в изявление за предаването " Арена спорт " на Българска национална телевизия.

Въпреки травмата, която го съпътства, той прави оценка позитивно началото на новия сезон.

" Доволен съм от цялостното си показване. Физически не се усещам там където желая. Но, оправям се, лека бавно, до момента не ми въздейства толкоз доста на резултатите и представянето, това е радващото най-малко ", споделя играчът на Лубе.

През новата акция отборът му започва шампионата с 1 загуба и 2 победи, а във финала за Суперкупата отстъпи трагично на " Перуджа " с 2:3 гейма.

" Направихме добър старт, въпреки и първата загуба от Монца у дома, оттова нататък считам, че сме играли волейбол на доста високо равнище. Имахме късмет и за Суперкупата. Не е прелестно да губим трети край. Това са първите ми години, веселя се, че изобщо имам късмет да се боря за трофей. Важно е че съм там и натрупвам опит ", обяснава Николов.

7 пъти първенец на Италия, повторен притежател на трофея в Шампионската лига - влиятелните оценки във витрината на Лубе са 25, само че Николов към момента се стреми към своето първо с клуба. То може да стане факт в края на сегашния сезон.

" Това е задачата, да останеш запомнен, уповавам се в действителност ", споделя българинът.

19-годишният българин играе един до друг с едни от най-хубавите волейболисти в международен мащаб. Сред тях са хора като дългогодишния италиански национал Иван Зайцев и превъзходния аржентиски разпределител де Чеко.

" Със сигурност е по-лесно да играеш с такива играчи към теб, те доста оказват помощ. Дават доста сигурност, имат извънреден опит изключително в италианското състезание, тъй че да, по-лесно е да се играе с такива хора сигурно ", безапелационен е Николов.

Голяма заслуга за развиването на нашия национал има треньорът на отбора - Джанлоренцо Бленджини. Специалистът, водил и представителния тим на Италия, гради нрав на спечелили.

" Помага ми доста за детайлите и психическата конфигурация за мачовете, мога единствено да съм признателен ", споделя волейболистът.



Цялото лято Александър прекара с националния тим на България, в който беше главен състезател. " Лъвовете " не съумяха да се класират за олимпийските игри, отпаднаха в осминафиналите на европейското състезание, а в Лигата на нациите приключиха с 2 победи от 12 мача. Посрещачът обаче гледа умерено и умно на случилото се - всяка минута на терена е скъп опит.

" Много неща се случиха това лято, някои положителни, някои не толкоз, сигурно се натрупа опит, всеки мач носи нещо друго, тъй че от вески мач се учи нещо, това виждам да върша, да се изучавам ", прям е синът на волейболната легенда Владимир Николов.

И макар че играе в най-силното волейболно състезание, в един от най-силните тимове, Николов остава непретенциозен и споделя, че човек би трябвало да извърви доста дълъг път, с цел да може да се назова сполучлив.

" Трябва занапред да спечелвам някои неща, тогава ще се нареча съумял волейболист ", споделя Алекс пред камерата на Българска национална телевизия.

И мечтае да бъде добър в това, което прави, с цел да може да въодушевява другите.

" Искам да съм човек, който дава положителен образец, и желая да стана най-хубавата версия от себе си, дали ще е откъм човешка позиция или волейболна, които е моя избор, това е, всеки ден да се надгражда ", приключва надареният ни волейболист.

Вижте материала на Калин Гугов във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР