Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през

...
Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през
Коментари Харесай

Борисов: Аз в Банкя оставих последна отсечка, накрая си ходя през Младост

" Аз в Банкя оставих последна права, най-после си вървя през Младост . Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един миг ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на гала по връчването на премиите " Мистър и Мисис Икономика ", представен от " 24 часа ".

Той разяснява инфраструктурни планове, като цитира данни на Световната банка, съгласно които до 90-та година с Унгария сме съвсем равни.

" Точно тези 14 години, които ги назовават прехода, ни дърпат нагоре . В последните 10 години вървим нагоре ", сподели министър председателят.

" Няма такава задлъжнялост каквато има през днешния ден в международен мащаб. В стотици трилиони се показва, което е риск изключително за дребни страни . За това ние харчим деликатно. И защо харчим? Образованието да се развива ", означи Борисов.

" Без тях София нямаше да се движи ", акцентира министър председателят, като има поради автомагистрала " Тракия ", Западната дъга, Южната и Северната дъга.

Борисов уточни редица планове, които трансформират позитивно образа на района, в който се построяват - автомагистралите Тракия, Хемус, Европа и Струма, обхода на София, околовръстните пътища на Пловдив и на Пазарджик.

" Работи се на цялостни обороти, с хиляди машини ", безапелационен беше министър-председателят и добави, че става дума за големи обекти, каквито не са правени в никакъв случай.

Борисов разгласи, че няма да има смяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези. Мощно влагаме в обучение, опазване на здравето, спорт, просвета и археология. Ще продължим да вършим и инфраструктурата, заяви той.

Той означи, че в България се строят нови фабрики, а износът бележи близо 4% растеж, което е добре за бизнеса и за страната.

Премиерът Борисов особено подчертава и на енергийната тематика.

" 30 години не се направи газопровод за диверсификация ", съобщи министър-председателят и уточни газовите автомагистрали, в чието създаване се влага сега.

Вчера Борисов се оплака, че един от огромните му грехове е, че автомагистралите в България са безвъзмездни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР