Аз смятам, че е възможно законът да е бил нарушен

...
Аз смятам, че е възможно законът да е бил нарушен
Коментари Харесай

Бойко Рашков за списъка с магистрати и политици: Не трябва 2 години да се чака, може да изтече давност

Аз считам, че е допустимо законът да е бил нарушен към оня миг. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков в коментар за към този момент прословутия лист с магистрати и хора на висши обществени длъжности, за които до през днешния ден се смяташе, че може да има недекларирани по надлежния ред банкови сметки и имущество в чужбина.

Припомнямер, че новината, че има избран брой магистрати и хора на висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, които не са заявили, че имат банкови сметки и имущество в чужбина,. В него се твърдеше, че сегашният основен прокурор Иван Гешев има банкови сметки в Швейцария и Монако, единствено че прокуратурата, под управлението на предходния основен прокурор Сотир Цацаров, изрично отхвърли. Именно поради този случай обаче държавното обвиняване след това уточни, че има общо 27 съдии, прокурори и следователи, които не са заявили свои, открити от ДАНС банкови сметки и парцели в чужбина, както и 11 лица, заемащи висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, намиращи се в същото състояние. Преди 2 години, за съответните 11 лица на личния си институционален уебсайт – " имат персонално или посредством свързани или подставени лица, банкови сметки в чужбина, недвижими парцели и/или друго имущество на забележителна стойност в чужбина, присъединяване в търговски сдружения в чужбина, в това число в офшорни компании, и са направили разноски и вложения в чужбина, които не са декларирани по надлежния ред пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ". След това прокуратурата заяви, че Национална агенция за приходите ревизира въпросните 38 души.
 Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев
Имам желание да подхваща съответни дейности във връзка с основния прокурор Иван Гешев и уронване на престижа на правосъдната власт -...

смениха позицията си - нямало задоволително данни от Национална агенция за приходите и КПКОНПИ за интервала от 2016 година до 2019 година някой от хората в листата да е нарушил разпоредбите, като се изключи един, за който още течала инспекция.

По думите на Рашков, в случай че е имало нещо неправилно, което не е било незабавно поправено, въпросните магистрати и политици стават подвластни. Не би трябвало да се чака 2 години, тъй като може да изтече отминалост, ако има закононарушение, сподели служебният вътрешен лист.

Ще бъде ли изваден въпросният лист на бял свят - Рашков се закани преди време да разгласява листата, в този момент повтори, че ще го направи, " когато остана малко свободен ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР