Аз смятам, че България се опитва да глътне Северна Македония

...
Аз смятам, че България се опитва да глътне Северна Македония
Коментари Харесай

Сръбски историк: В София все още мечтаят за Велика България

Аз считам, че България се пробва да глътне Северна Македония - това е споделил сръбският историк Деян Ристич пред радиото от страната си Б92, съобщи Новини.бг.

По думите на учения ветото на София върху стартирането на договарянията за пълноправно участие на страната със столица в Скопие в Европейския съюз е било израз на съществени аспирации по отношение на страни на Балканския полуостров, които не са членки на Европейски Съюз и/или НАТО.

" Някои кръгове в София към момента мечтаят за Велика България. Заради това те отхвърлят македонската етническа еднаквост. Това е доста рискова игра, от която може да пострада и Република Сърбия. Имайки поради, че страната е членка и на Северноатлантическия алианс, и на икономическото и политическото обединяване на Стария континент, аз не изключвам разновидността България да стартира да ни извива ръцете ", е споделил още откривателят на предишното. Според Ристич България би могла да предяви искания към Западните околности, получени от Белград по силата на Ньойския кротичък контракт (27 ноември 1919 г.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР