Аз си харесвам работата на омбудсман и ще си я

...
Аз си харесвам работата на омбудсман и ще си я
Коментари Харесай

Манолова няма против да е плашило за лошата администрация


Аз си одобрявам работата на омбудсман и ще си я правя до края на мандата със сърце и с сила . Много се надявам институциите, в случай че не да ми оказват помощ, то най-малко да не ми пречат да не преставам да си правя работата. Това разяснява омбудсманът Мая Манолова в отговор на въпрос дали усеща, че плашите някого поради високия си публичен рейтиг.

" Бих желала да съм чучело единствено за неприятната администрация - за тези, които не икат да си правят работата и се гаврят с жителите. Нямам срещу да съм чучело да сходна администрация. Включително и за наглостта на монополните сдружения ", уточни Манолова. Тя даде образец с Топлофикация София , която макар че е наказана на три инстанции към момента не е предоставила информация на националния омбудсман за това какъв брой пари е прибрала от столичани през 2015-та година единствено за юристконсултски хонорари.

 Манолова: Гражданите да имат право да дават на съд цената на ток, вода и топло
Манолова: Гражданите да имат право да дават на съд цената на ток, вода и топло

Омбудсманът сезира Конституционния съд

" Става дума за милиони левове, става дума за информация, която Топлофикация е наказана да ми даде. Очевидно не съм задоволително страшна , откакто след правосъдно решение на три инстанции, новият изпълнителен шеф на Топлофикация продължава да си прави оглушки ", разяснява проблема тя.

Манолова особено благодари на три институции в областта на общественото министерство Национален осигурителен институт, ГИТ, Фонда за гарантиране на вземанията за работата във връзка с " наглите " работодатели, които не си заплащат заплатите на служащите.

 Манолова е удовлетворена от нетърпимостта към работодатели, неплащащи заплати
Манолова е удовлетворена от нетърпимостта към работодатели, неплащащи заплати

Като дейно работеща и сполучлива Манолова оцени триадата граждани-омбудсман-медии

" Когато работим дружно, реализираме резултати за хиляди български жители . Трябва да благодаря и на Народното събрание. В последна сметка с напън, с молби, с увещания, с причини, само че става това, което е заслужено, което омбудсманът и жителите са поискали от Народното събрание. Много се надявам да мога да кажа благодаря и на обществения министър и на държавното управление , само че когато изпълнят настояванията на хората с увреждания, когато създадат промяна. Не просто да дадат малко повече пари ", изясни омбудсманът.

" Вие разбирате ли каква е обстановката? Омбудсманът от него се чака, с изключение на защитавайки правата на жителите, да желае и повече пари за жителите. Аз съм в обстановка, в която към този момент от доста време желая промени , тъй като съм наясно, че единствено с повече пари няма да стане , по този начин е в обществената сфера, по този начин е в опазването на здравето ", сподели още Манолова.

 Със 150 млн. лева Борисов се сдобри с майките
Със 150 млн. лева Борисов се сдобри с майките

Палатките остават до цялостна реализация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР