Аз щях да изкарам един много лежерен мандат като здравен

...
Аз щях да изкарам един много лежерен мандат като здравен
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Щях да имам лежерен мандат, ако ГЕРБ не бяха съсипали здравната система

Аз щях да изкарам един доста лежерен мандат като здравен министър, в случай че държавното управление на Бойко Борисов не беше оставило една съвсем унищожена здравна система и не беше объркало имунизацията от самото ѝ начало. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " здравният министър доцент Стойчо Кацаров.

" В първите три месеца страната беше оставена без ваксини поради неверната преценка кои ваксини да се договорят. Когато пристигнаха имунизациите с най-голямото количество, персонално министър председателят Борисов ги забрани и след това ги позволи, а в този момент никой не желае да се имунизира с имунизацията на " АстраЗенека ". 86% от умрелите са хора над 60 година Те бяха сложени в т.нар имунизационен проект в четвъртата група - всички европейски и освен европейски страни сложиха в първа група възрастните, тъй като те умират. Не беше извършена никаква осведомителна акция ", изясни той.

По думите му не са правилни изказванията на ГЕРБ, че след излизането им от властта имунизирането е по отношение на: " За 5-те месеца ръководство на ГЕРБ са сложени 900 000 ваксини, за 3 месеца на служебното държавно управление - 1,3 млн. ваксини ".

" Няма да повторя грешките на предходното държавно управление - с предизборни цели да поставям ограничавания , да махам ограничавания ", безапелационен беше доктор Кацаров. По думите му ограниченията надалеч не са от най-тежките и сътрудниците му от други ресори ясно са декларирали, че ще има поддръжка за всички.

Министърът означи, че една от браншовите организации свиквала митинги още преди да има ограничения, които да я засягат " аз го извинявам с близостта им с ГЕРБ ". Той отговори и на някогашния здравен министър Костадин Ангелов, който видя в разкритията за задълженията на ръководената от него в продължение на години Александровска болница персонална вендета.

Настоящият народен представител от ГЕРБ съобщи, че Кацаров имал неприятно отношение към него поради неизпълнено искане да усили заплатата на жена му. " Никога не е бил шеф на брачната половинка ми. Това е опит да отклони вниманието от пакостите, които е направил в болничното заведение ", акцентира здравният министър.

По думите му става дума за задължения в размер на към 70 млн. лв., които във всеки един миг могат да докарат лечебното заведение до неплатежоспособност: " Това са парите, които плащаме на първа линия на незабавната помощ за една година ". Той се обърна към работещите в болничното заведение: " Хората, които се опасяват и тормозят, дано насочат страховете, терзанията и дори гнева си към този, който я е унищожил - Костадин Ангелов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР