Аз ще ви върна в периода от 1990 г., когато

...
Аз ще ви върна в периода от 1990 г., когато
Коментари Харесай

Нейнски: България няма нужда да си създава комплекси, че е в изолация

 Аз ще ви върна в интервала от 1990 година, когато беше подписана една декларация, която не беше спазвана от македонските политици. Последните месеци потвърдиха, че връзките сред България и РСМ не са единствено двустранни. Това е въпрос, който визира Европейски Съюз и геополитиката. България няма потребност да си основава комплекси, че е в изолираност. Аз ще напомня, че Словения също блокира Хърватска, когато тя имаше проблем. Не е казус. Румъния и Испания блокират Косово. Когато една страна си пази ползите, не е казус. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски в студиото на " Тази заран “ по БТВ.

" Каквото сме могли, сме го създали. Имаме потребност от поръчител по осъществяване на контракта. Ние имаме екзистенциален проблем и не желаеме Европейски Съюз да поддържа тезата на България, а договорът, който е подписан. В него има решения на всички неща, за които през днешния ден спорим.

Декларацията от 1999 година не беше контракт, само че още веднъж не беше изпълнявана. Не може да се влезе в Европейски Съюз по този метод. Не считам, че влизаме в задънена улица. Тук става въпрос към този момент за диалози на високо равнище “, сподели още Нейнски. За прекъсването на Албания за Европейски Съюз около РСМ тя акцентира, че не би трябвало страните да бъдат в пакет, тъй като имат своите специфики. Нейнски сподели още, че Балканите би трябвало да станат европейско пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР