Аз ще настоявам за такъв. Това разточителство години наред не

...
Аз ще настоявам за такъв. Това разточителство години наред не
Коментари Харесай

Борисов: Ще настоявам за консервативен бюджет, това разточителство не може да продължи

" Аз ще упорствам за подобен. Това разсипничество години наред не може да продължи. Това е отговорност. Иначе със заеми всеки може ", съобщи Борисов пред симпатизантите и актива на партията в града на тепетата, където бе показан претендентът за кмет Костадин Димитров и номинираните за кметове на шестте пловдивски региона.

И се върна към ръководството на последния кабинет на ГЕРБ, когато дефицитът е бил 2%.

" Ние влязохме в тежко финансово състояние по време на COVID-кризата - стопанската система не работи, заводите спрели, заведенията за хранене празни. Революционно нещо направихме - от Национална агенция за приходите, организация за приходите, я превърнахме в разплащателна организация и готовите пари отиваха във компаниите, с цел да ги спасим. Оттам се натрупа недостиг. Така че, да бъдат по този начин положителни, да седнат и да си създадат закостенял бюджет - за следващата година, по-догодина и по-догодина - за четирите години, с цел да изравним салдото. Първата ще стискат коланите ", прикани ръководещите Борисов.

" Когато завършвахме мандата си, оставихме 1 милиард и 350 милиона за " Хемус ", с цел да я довършат. И 2,2 милиарда лева платихме за първите самолети. Всичко разплатено. И настрана, всяка година заделяхме, с изключение на остатъка, и по един милиард за санирането. Колко блока санирахме в Пловдив? Сигурно десетки, стотици ", съобщи Борисов. " Всичко това е в бюджета, по тази причина има термини - закостенял бюджет ", добави водачът на ГЕРБ.

" Да, дано да вземат дълг, с цел да погасят остарял, само че когато обсъждаме бюджета, ние ще попитаме за какво сме разточителни. Това се споделя водачество и отговорност на партия към страната. 

Снимка: ГЕРБ

" Това, което слушам, не ме радва - " Лукойл " нула налози. Бензинът отново стигна 3 лева Данъци не се заплащат. Говорим за милиарди левове от нашия джоб, които отидоха към Русия. И ние си обичаме руснаците, само че по-си обичаме българите. Искаме парите да си останат в нашите джобове ", съобщи още той.

Депутатът Делян Добрев насочи също рецензиите си към фискалната политика на кабинета и разгласи, че той се е провалил в обществените финанси.

" Говори се, надали, че всичко било наред в страната, обществените финанси били под надзор и ние сме с най-нисък дълг в Европа. Че сме с един от най-ниските задължения е по този начин, само че не с помощта на това държавно управление ", акцентира Добрев. И напомни, че от 2014 година до 2021 година е имало единствено 2 години с недостиг в бюджета - при банкрута на КТБ - в размер на 2,5 милиарда лева, и при COVID-кризата поради рестриктивните мерки.

" Тогава дефицитът е 3,5 милиарда В утвърждения за тази година бюджет на Промяната, на тези велики гении и финансисти, дефицитът е 4,6 милиарда С 1 милиард и 100 милиона повече от най-големия недостиг на ГЕРБ, когато светът и стопанската система не работеше ", направи съпоставяне Добрев. В момента с 2,5 милиарда са по-малко приходите от заложените в бюджета, с изключение на тези 4,6 мрд., които ги нямат и ще ги вземат като заеми, уточни той.

 

Снимка: ГЕРБ

" Така че, гениалният финансов министър - всички виждате какъв брой е талантлив. Съвсем скоро ще стане ясно, че това е най-слабият финансов министър, който България е имала от демокрацията до в този момент. ", заключи депутатът от ГЕРБ. " А през днешния ден той се похвалил, че ще гоним " Лукойл " - този, който преди година и половина върви и изнудва Европейска комисия да му даде дерогация ", сподели Добрев и заключи, че от това е спечелила единствено " Лукойл " от нашите джобове по бензиностанциите. " Как ще изгони " Лукойл? Той е този, който им цялостни гушите ", упрекна депутатът по адрес на Асен Василев.

Добрев изясни за какво се постанова ГЕРБ да поддържа кабинета.

" Подкрепяме го, тъй като би трябвало да има държавно управление, само че вършим по този начин в Народно събрание, че да насочваме това държавно управление и да не му разрешаваме да прави най-малко огромни неточности. Надяваме се при ротацията България да проработи доста по-добре ", сподели депутатът.

" Така че, другари, аз мисля, че би трябвало да ги махаме. Дайте въпреки всичко да минат първо локалните избори, аз въпреки всичко изричам персонално мнение. Но това са обстоятелствата ", сподели Добрев, а в този миг Борисов му сподели: " Стига толкоз ".

" Отивай си да гледаш жена ти, тъй като ще развалим нещата ", пошегува се Борисов, като подсети, че Добрев е " вътрешна съпротива ". " За страдание, това, което споделя, е правилно ", добави водачът на ГЕРБ.

Снимка: ГЕРБ

" Време е да решим проблемите с финансовата рецесия в общината, ясно и тъкмо да определим приходната и разходната част. Разширяване на Пловдив, свързване на кварталите Южен и Тракия, продължението на бул. " Северен " ще се случи ", пое ангажимент претендентът за кмет на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров. И към неотложните си задания прибави разчистването на коритото на река Марица и поддържането на тепетата, които сега изглеждали неглижирани. " Пловдив - град на хората, пешеходните пространства са изключителна обществена облага ", акцентира той.

От 8 години ГЕРБ няма загуба в региона, подсети регионалният координатор на партията Георги Мараджиев. В залата беше и някогашната шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова, към която неведнъж Борисов се обръщаше, до момента в който говореше за финансовия жанр и остатъците при ръководството на държавните управления на ГЕРБ.

Скрийншот: Facebook, профил на Бойко Борисов

" Когато дойдохме през 2014 година, помните ли, беше банкрутирала КТБ, когато говорехме за постна пица, за затягахме коланите и ГЕРБ получаваше упреци отвред, че не подвига пенсиите? В една страна е като в едно семейство - би трябвало да знаеш какво имаш в джоба. Още на идната година след банкрута, ние излязохме на остатък ", сподели Борисов.

" Компромисът си заслужава, светът е сложен, само че в Народното събрание ще създадем всичко, което законите ни разрешават, да изпълним всичко като надзор ", регистрира Борисов за ръководството с Политическа партия и заключи, че, за жалост, " Демократична България останаха в сянката им ".

" От нашето показване зависи какъв брой сме мощни в Народното събрание, в този момент на 29-и имате шанса да препотвърдите това, че сме останали в държавното управление ", прикани цялостната зала Борисов и даде обещание да обезпечи на Пловдив нужните средства за Околовръстното и двата стадиона. 

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Платена публикация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР