Аз ще изисквам от Висшия съдебен съвет да се произнесе

...
Аз ще изисквам от Висшия съдебен съвет да се произнесе
Коментари Харесай

Стоилов: Решението на ВСС за Гешев е изпитание за независимостта на членовете му

Аз ще изисквам от Висшия правосъден съвет да се произнесе всъщност за основанията за освобождение на основния прокурор. Това сподели преди съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов .

Според него данните и обстоятелствата са ясни. „ И за мен, колкото по-бързо и по-ясно завърши тази процедура, е по-добре, защото тя не би трябвало да основава неустойчивост в прокуратурата, не би трябвало да основава усещане за някакво протакаване на нещата предвид на други политически развития. Така, че съгласно мен всичко, което е показано би трябвало да бъде аргументирано и по него да има произнсяне ”, уточни Стоилов. 
 Висш съдебен съвет разисква отстраняването на Иван Гешев от поста Главен прокурор Висш съдебен съвет разисква отстраняването на Иван Гешев от поста Главен прокурор
Днес членовете на Висш съдебен съвет ще прегледат предлагането за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Предложението е импортирано от...

По думите му това тестване за Висш съдебен съвет и независимостта на членовете му. 

Припомняме, че за през днешния ден е планувано съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет. Първа точка в него е предлагането от министъра за предварително освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Гешев заради съществуване на условия по член 129, алинея 3 т. 5 от Конституцията на Република България по отношение на информация, показана от министъра на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР