Аз се радвам, че ние успяхме с единодушие да приемем

...
Аз се радвам, че ние успяхме с единодушие да приемем
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Предложенията на БСП бяха удовлетворени в Бюджет 2022

" Аз се веселя, че ние успяхме с единогласие да приемем закона, който удовлетворява съвсем всички обществени политики, които левицата беше заложила още в съдружното си съглашение ", това сподели в ефира на радио “Фокус” секретарят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и член на обществената комисия Вяра Емилова.

" Този бюджет е повишен с 350 млн. лв. спрямо 2021 година като 90 % от тази сума е за обществени разноски ", добави депутатът от левицата. Вяра Емилова съобщи, че в проектобюджета е планувано нарастване на минималната работна заплата от 650 на 710 лева

Във връзка с пенсиите Емилова ясно съобщи, че ще бъде мъчно да се изясни на пенсионерите, че няма да получават коронавирус добавката. " Министерството търси решение на този проблем с преразглеждане на бюджета през месец юни. Недоразумението, което беше от първия месец на тази година към този момент е изчистено. Най-важното е, че хората могат да видят с какъв брой им е увеличена пенсията, ттъй като е извадена коронавирус добавката. Това, което планува Министерството на обществената политика е нарастване на пенсията с 6,1 % ", беше безапелационна тя.

Депутатът от левицата твърдо съобщи, че няма да има ощетени пенсионери и няма да има пенсия, която да е под прага на беднотия и добави " Така е заложен бюджетът сега. Ако има неудовлетворени групи това ще може да бъде поправено след няколко месеца когато още веднъж бъдат преразглеждани сумите в бюджета. В момента министерството е предложило бюджет, който да е обществен и да подкрепя другите обществени групи ". По думите ѝ с изключение на за пенсионерите би трябвало да се приказва и за младежите, с цел да могат те да остават в България.

По отношение на младежите депутатът от Българска социалистическа партия разяснява нарастването от 650 на 710 лева, за развъждане на дете до 2 години, което е било наранено предишния ден. " Това е една обществена политика, която сме отстоявали и се веселя, че тя е заложена с нужните средства в този бюджет ", сподели още Емилова. Тя даде образец и със детските добавки, които също ще бъдат увеличени и добави, че с този бюджет ненапълно са задоволени упованията на българските жители. " Около 80 % от предложенията на Българска социалистическа партия в обществената сфера бяха задоволени и в този момент ние ги виждаме в реализацията на бюджета "

Безплатните детски градини са помощ за родителите и аз се веселя, че отстояхме тази мярка ", сподели Вяра Емилова.

Във връзка с помощта за енергиийно бедните националният представител от левицата разясни, че Министерството има построена система, само че въпросът е дали е бил спазван открития ред или се е давало на близки и познати.

" Години наред ние живеехме в една корупционна страна. Ще се опитаме посредством механизмите, които имаме да правим надзор. Хората могат да се обръщат към съответните органи, няма смисъл да се опасяват. ", съобщи изрично тя и добави, че са планувани средства за погашение на целеви помощи за отопление.

На въпроса по отношение на отпора, който Българска социалистическа партия срещнаха във връзка с заложените от тях политики депутатът от левицата увери, че дебатът е бил в действителност дълъг и са се чули мненията на всички политически партии. " Това беше извънредно значимо - да приемем този бюджет на нормалността и да сложим осигурителната система на някаква постоянна основа ", сподели още тя.

Относно бюджета членът на обществената комисия уточни, че се чака актуализация в средата на 2022 година. " Без признат бюджет страната работи единствено с 1/12 от предходния и във всяка една сфера е мъчно да се работи с подобен бюджет. До 25 февруари би трябвало да бъде признат и целият бюджет на страната ". По думите ѝ ще се наложи актуализация, само че това не е казус, тъй като такава се прави постоянно.

" От пицата би трябвало да има за всички българи ", сподели за край, в закачлив звук националният представител от левицата, като визираше Бюджет 2022. " Надявам се, че ще успеем да удовлетворим упованията на българското общество ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР