Аз създадох Фейсбук, аз съм отговорен за това, което се

...
Аз създадох Фейсбук, аз съм отговорен за това, което се
Коментари Харесай

Вижте какво заяви Марк Зукърбърг пред американския Сенат относно скандала с "Кеймбридж аналитика"

„ Аз сътворих „ Facebook ”, аз съм виновен за това, което се случва. Това беше огромна неточност и това беше моя неточност, за която скърбя и се оправдавам ”, съобщи основателят на международната обществена мрежа Марк Зукърбърг по време на чуването пред американския Сенат.

Той се изправи пред сенаторите, с цел да изясни по какъв начин компанията ще реагира на абсурда с приключването на данни към „ Кеймбридж аналитика”.

„ Днес е явно, че не сме създали задоволително, с цел да предотвратим злоупотребата. Не сме подхванали задоволително ограничения и това беше огромна грешка”, разяснява Зукърбърг.

В началото на чуването, той прочете своето изказване, което е дълго седем страници пред американския Сенат. В него Зукърбърг показва, че компанията е била известена за злоупотребата с персонални данни още през 2015 година, когато компанията не разрешава и изтрива приложението, което краде информацията.

„ Миналият месец разбрахме от „ Гардиън”, „ Ню Йорк Таймс” и „ Канал 4”, че „ Кеймбридж Аналитика” може и да не са изтрили персоналните данни, с които разполагат, както ни бяха уведомили. От там ни увериха, че са ги изтрили и се съгласиха да създадем одит на компанията с екип, нает от нас”, показва Зукърбърг, представен от bTV.

Относно обвиняванията за съветска интервенция в американските избори, още веднъж през обществената мрежа, Зукърбърг разяснява, че компанията е реагирала „ прекомерно бавно” на съветската интервенция.

Според данните на компанията по време на изборите е допустимо към 126 млн. души да са били „ изложени” на подвеждаща и манипулативна информация, публикувана във „ Фейсбук” от Агенцията за интернет проучвания. Това е компания, която е свързвана с съветска агитация и разпространяване на подправени вести.

„ Мой приоритет постоянно е било да свързвам хората и да изградя едно общество. Създадох „ Фейсбук” когато бях в колежа. Извървях дълъг път оттогава. Сега служим на повече от 2 милиарда души по целия свят, всеки ден. Дълбоко имам вяра в това, което вършим. Съзнавам, че това, за което приказваме през днешния ден, не е предизвикателство единствено за „ Фейсбук”, а за цялото ни общество”, разяснява още Зукърбърг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР