Аз съвети не давам. Новият здравен министър е достатъчно компетентен,

...
Аз съвети не давам. Новият здравен министър е достатъчно компетентен,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикрон е бързак и в края на януари ще е доминантен у нас

Аз препоръки не давам. Новият здравен министър е задоволително способен, с цел да си взема самичък решенията. От мен единствено разбори и прогнози.

Това разяснява в ефира на бТВ математикът проф. Николай Витанов. 

Нека да пристигна Омикрон у нас и да забележим по какъв начин ще понесе на българското население, че да мислим какви ограничения са нужни въобще. Има два типа хора - едни гледаткристалната топка, а другите употребяват математически модели. Аз съм от вторите. Помните, ч е споделих, че не пристигна ли Омикрон до Никулден у нас, ще си изкараме едни спокойни празници през декември, пък след това ще забележим, уточни той.

И двете системи, с които разполагаме като инструмент не засичат Омикрон у нас. Това значи, че или го няма, или става въпрос за единични случаи, които не оказват такова въздействие, че да бъде засечен, уточни математикът. 

На база данните от Южна Африка чакаме, че Омикрон ще се популяризира малко по-бързо. Този е бързак - за три-четири седмици ще се популяризира и ще измести остарелия вид. По празниците няма да го видим, само че той ще влезе. След което след 3-4 седмици след Ивановден той ще реализира бърза доминация, която ще видим  в края на януари. На него му трябват 5 дни тука в България, с цел да възпламени дифузното разпространяване и първата седмица на февруари към този момент ще сме на средата на проблемите с Омикрон, уточни той.

Това ще е пета вълна - през февруари, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР