Аз самият съм от хората с фалшива диагноза, не съм

...
Аз самият съм от хората с фалшива диагноза, не съм
Коментари Харесай

Кацаров: Аз съм от хората с фалшива диагноза в Пирогов |

Аз самият съм от хората с подправена диагноза, не съм лежал в болничното заведение във времето, което е посочено, нито са ми правени описаните в епикризата проучвания, съобщи министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред бТВ. 

" Написали са, че съм с чернодробна цироза – аз съм един от подправените пациенти ", сподели доктор Кацаров и сподели директория с документи с история на несъществуващото му заболяване. 

Д-р Стойчо Кацаров счита, че не имал различен избор с изключение на да на " Пирогов " проф. Асен Балтов. По думите му той е реагирал на отчета на осъществената инспекция от НЗОК, който е разкрил над 400 души, записани като пациенти, които в действителност не са били лекувани в Пирогов. 

" От НЗОК са разкрили, че измежду регистрираните пациенти има и в това число хора от личния състав на болничното заведение, които са регистрирани по клинични пътеки. Те са работели в този миг и едва ли са знаели какво тъкмо се случва ", сподели Кацаров. 

Министърът на здравеопазването показа в студиото на бТВ епикриза с документи на фиктивното му заболяване. Според него 99% от личния състав в болничното заведение не са били наясно с фалшификациите. 

" Аз се изправям против здравната олигархия в тази система. Знам какво следва и какво идва по отношение на мен. Заслужава си обаче изправянето против това нещо поради пациентите и младите лекари ", категоричен е Кацаров. 

Той също по този начин разяснява, че се е натъкнал на случаи на лечебни заведения с по 20, 30 милиона лв. дълг, чиито шефове си начисляват допълнително материално стимулиране в размер сред 300 и 500 хиляди лв.. " Кой акционер ще търпи сходно нещо? Но тук акционерът и принципалът е страната ", съобщи още министър Кацаров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР