Аз съм за всички спортисти да участват на Олимпийски игри,

...
Аз съм за всички спортисти да участват на Олимпийски игри,
Коментари Харесай

Костадинова: Аз съм за всички спортисти да участват на Олимпийски игри

" Аз съм за всички спортисти да вземат участие на Олимпийски игри, всички ". Това съобщи президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пред Българска национална телевизия на въпрос дали спортисти от Русия и Беларус би трябвало да вземат участие на Олимпиадата в Париж идващото лято.


В последните месеци Международния олимпийски комитет се пробва да откри метод представители на Русия и Беларус да бъдат в Париж под безпристрастен байрак, а Костадинова също изрази поддръжка за това. " Спортът сплотява и всеки един състезател би трябвало да взе участие на олимпийски игри ", разяснява Костадинова.

" В Токио доказахме, че не е значима броя, а качествата. Борбата и щангите занапред стартират предолимпийските квалификации и се надявам да са здрави, и да се борят до край и да завоюват квоти за Париж 2024. Най-важното е нашите състезатели да не се плашат от имена, там всички са на един старт, там ти отиваш, побеждаваш, взимаш си златото и казваш сбогом. Не мога да посоча име, те си знаят, не желая да ги товаря с упования. Париж ще бъде по-различен от Токио с това, че е по-близо до България. Генерално е по-различен с това, че смениха каратето с брейка. Тогава нямаше война, а в този момент има война, нямаше и ковид ", сподели още международната рекордьорка в скока на височина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР