Аз съм за това България да поддържа добри отношения със

...
Аз съм за това България да поддържа добри отношения със
Коментари Харесай

Каракачанов: Добри отношения с Турция, но с взаимно уважение

Аз съм за това България да поддържа положителни връзки със съседите си, в това число с Турция, само че въз основата на равнопоставеност и взаимно почитание.

Това сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по отношение на идната среща в България сред водачите на Европейския съюз и турския президент Реджеп Ердоган във Варна, за която тази заран беше публично доказано, че ще се състои. Това ще стане на 26 март, понеделник.

Попитан какъв съгласно него ще е резултатът от нея, Каракачанов отговори, че образецът Бойко Борисов, който ще е хазаин, има дипломатическия опит да организира срещата, както би трябвало.

„ Срещата като самодейност е добра. Както виждате, България освен като в ролята си на европредседателстващ, играе своята роля на Балканите. Има проблеми в връзките сред нашия комшия Турция и Европейски Съюз. Винаги съм считал, че България може да бъде доста по-сериозен и деен фактор за решение на проблемите си. Именно това е стремежът на държавното управление и в лицето на премиера, който провежда тази среща. Европа неведнъж недоволстваше от обстоятелството, че от Турция идваха огромните талази от незаконни мигранти “, сподели още Каракачанов, представен от "Фокус ".

Той разяснява и позицията на своята партия - Вътрешна македонска революционна организация, против детска градина в Момчилград, в която на празненство деца танцуват на турски песни.

„ Истината е, че в случай че се вгледате деликатно и извършите следствия в тези региони, ще видите, че част от сходни заведения - образователни и детски градини, се финансират от непознати страни, от всякакви фондации. Там, вместо да възпитаваш децата в някакви полезности, се възпитават единствено въз основата на една вяра “, съобщи Каракачанов.

Той уточни, че интеграцията на онази част от популацията, чийто майчин език не е български, става с интензивно проучване на формалния език в страната.

„ Ако някой мисли да се интегрира към непозната страна или тези деца да ги приготвят за имигранти в непозната страна – не го разбирам това като логичност “, акцентира вицепремиерът.

По-рано през днешния ден обаче директорката на въпросната детска градина съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация си прави PR на гърба на децата и родителите, които са в стрес, а песента е била част от програмата за интеграция на малцинствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР