Аз съм за Америка, а не против Русия, заяви президентът

...
Аз съм за Америка, а не против Русия, заяви президентът
Коментари Харесай

Байдън след срещата с Путин: Направих това, за което съм дошъл!

Аз съм за Америка, а не срещу Русия, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на своята конференция измежду срещата си в Женева с съветския държавен глава Владимир Путин.

Срещата продължи по-кратко от предстоящото, отбелязва Би Би Си. Президентът Байдън застана пред публицистите към 20:20 ч. българско време.

" Там, където имаме разлики, желая президентът Путин да разбере за какво споделям това, което споделям, и за какво върша това, което върша ", съобщи той.

" Казах на президента Путин, че моят дневен ред не е против Русия или който и да е различен, той е за народа на Америка ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

Човешките права дефинират същността ни като американци, уточни той, като акцентира, че те " постоянно ще бъдат на масата ".

Байдън сподели още, че персоналната среща е била значима, " с цел да не може да има неточност ". По думите му тонът на четиричасовите диалози е бил позитивен.

" Направих това, за което пристигнах. Първо: да идентифицираме областите за практическа работа, в които нашите две страни могат да развият взаимните си ползи и също да бъдат от изгода за света. Второ: да кажа непосредствено, непосредствено, че Съединени американски щати ще реагират на дейности, които накърняват нашите жизненоважни ползи или тези на нашите съдружници. И трето, с цел да очертаем ясно целите и полезностите на страната ни, тъй че той да го чуе непосредствено от мен. " - разяснява американският президент.

Акцент при диалозите е била тематиката за киберсигурността.

Съединени американски щати са разпознали 16 обекта като сериозна инфраструктура, похищенията против които са " оттатък границите ". Русия се е съгласила по принцип. Но " правилото е едно, той би трябвало да бъде подсилен от процедура ", уточни Байдън.

" Той знае, че имаме основни благоприятни условия в киберпространството. Не знае тъкмо какви, само че са основни. И в случай че престъпи чертата, ще отговорим. " - добави той.

Според него с дейностите си съветският президент е уязвил престижа си пред света.

По-рано Путин също даде конференция пред публицистите, която Би Би Си дефинира като като " мастърклас " по измъкване и замяна на въпросите от типа " а вие за какво биете негрите " (в истинския британски текст терминът e whataboutism от " what about " - а какво ще кажете за...). На въпрос за ограничението на политическите свободи в Русия той съобщи, че не желае безпорядък, сходен на безредиците в Капитолия от 6 януари.

Запитан за това, Джо Байдън през смях дефинира сравнението като неуместно.

От едната страна имате нарушители, които се пробват да овладеят Капитолия и Съединени американски щати, в Русия имате хора, които спокойно се опълчват и нямат право да приказват свободно, уточни президентът на Съединени американски щати.

По думите му, Русия е имала миг, в който е можела да се трансформира в демократична страна, само че не е съумяла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР