Аз съм водач на листата на БСП и такава ще

...
Аз съм водач на листата на БСП и такава ще
Коментари Харесай

Елена Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ

Аз съм лидер на листата на Българска социалистическа партия и такава ще остана, няма да има никакви промени. Това, което виждате, това е действителността. С тази листа ние тръгваме към Европа, тъй като България може и би трябвало да заеме своето почтено място в Европа, защото най-големият проблем у нас са приходите и неналичието на правдивост. Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева.

,,80 % от имената на Корнелия Нинова са в листите, въпреки и пренаредени. За мен изненади няма, това е една доста мощна листа, с която считам, че ще успеем на тези избори. А и не смятам, че Нинова беше неодобрена, тъй като 80 % от препоръчаните от нея имена в листата са същите, както към този момент загатнах. Да, Сергей Станишев не присъстваше в нейната листа и тя се аргументира за какво. Просто това е било нейното виждане. За мен беше редно той да участва в листата, тъй като той е потребен за България с политиките, които организира в ПЕС'', изясни Йончева.

,,Не виждам нищо неправилно в мястото на Иво Христов в нашата листа. Той е един ляв интелектуалец и журналист с ясни позиции, който нееднократно е и подлагал на критика левицата'', уточни тя.

Елена Йончева разгласи още, че Българска социалистическа партия не има намерение да излиза от ПЕС макар някои разлики сред двете страни.

,,В ПЕС членуват 34 партии и организации от цяла Европа, обикновено е да има разлики. Но ние в последна сметка сме и проевропейска партия, която вкара България в Европейски Съюз. В никакъв случай не сме националпопулисти'', разяснява тя.

,,Много е значимо да отстраним ГЕРБ, тази мафиотска конструкция. Левицата ще победи на тези избори, само че крайната цел е да победи България, тъй като у нас би трябвало да има действителна прокуратура и действителна четвърта власт. Победата на левицата ще е началото на краха на ГЕРБ. Победата на левицата е значима и за десницата в България. В момента от ГЕРБ си купуват всичко, купиха си "лъвчето ". А това, което не могат да купят, стартират да изнудват и тогава вадят огромните бухалки'', добави Йончева и съобщи, че съгласно данни на Световната банка България губи 11 милиарда евро годишно в следствие от корупция.

,,Ние още през декември поискахме от АПИ да ни даде позволение да създадем техническа експертиза на българските пътища в самостоятелна европейска лаборатория. Такова позволение не получихме. Още тогава бяхме споделили, че е сменен износващият слой, т.е. твърдите частици са сменени с варовик, с цел да се пести от пътищата'', разяснява тя и случая край Своге.

По отношение на прекратената инспекция по "Ало, Банов съм " Елена Йончева разгласи новината за изцяло предстояща.

,,Следващата седмица ще покажем още доказателства, които потвърждават, че господин Банов фалшифицира документи'', приключи Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР