Аз съм в позицията на експерт, не толкова на политик.

...
Аз съм в позицията на експерт, не толкова на политик.
Коментари Харесай

Проф. Хинков от кабинета Денков: Обективните обстоятелства налагат да продължат преговорите с ГЕРБ

Аз съм в позицията на специалист, не толкоз на политик. Бих споделил, че не съм изявен политик. Следваме този модел да се показа кабинет, с фигури, които не са политически оцветени.

Това съобщи номинираният за министър на опазването на здравето в проектокабинета " Денков " проф. Христо Хинков в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Имам вярата, че обективните условия постановат да се продължат тези договаряния. Иначе другото е - попадане в пропастта. Възможно е да има някакво координиране сред двете обединения (ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ), което не е излязло в медийното пространство, добави проф. Хинков.

По думите му концепцията в проектокабинета " Денков " е да бъдат показани специалисти. " Аз съм на второ място член на ДСБ. Това, че има огромна коалиция с Политическа партия е, тъй като се консолидират настроения, мисли и хора, които желаят да трансформират генерално развиването на България ", сподели още той.

Според него съществуването на политически фигури, като Даниел Лорер и Асен Василев в проектокабинета, ще е причина за нови договаряния с ГЕРБ. " Коалицията ПП-ДБ има откровеното желание да се сформира държавно управление и да не се излъжат гласоподавателите. Да се избави България от нови избори ", разяснява номинираният за министър на опазването на здравето.

Управленската стратегия в бранш " опазване на здравето " е писана от колективи. Тя в действителност е еклектична. Следва едни общи насоки и правила, които са били показани пред обществеността - като детската болница, нови способи на незабавна помощ (спешна помощ по въздух). Там няма несъгласия, добави още той.

Проф. Хинков посочи, че не е виждал програмата на ГЕРБ. " В техния уебсайт открих една презентация на PowerPoint. Проф. Костадин Ангелов е задължен да подлага на критика нашата стратегия от политическа позиция. Но това би трябвало да спре ", акцентира проф. Хинков.

Ако не се усилят заплатите на работещите в опазването на здравето ще се озовем в обстановка - след 5 години да на няма кой да ни лекува. Приоритизирал съм някои неща - едното е обвързвано точно със заплатите на лекарите. Вторият огромен проблем е общата смъртност на популацията. През 2022г. достигнахме второ място за обща смъртност. Здравната ни система не е била подготвена за пандемията от COVID-19. Проф. Ангелов би трябвало да даде отговори, и освен той. Няма никаква полука от тази пандемия. Нищо не се прави, с цел да може лечебните заведения да се приготвят за последваща пандемя. Въпросът не е дали ще има нова пандемия, а по кое време, уточни още проф. Христо Хинков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР