Аз съм в момент от кариерата ми, в който не

...
Аз съм в момент от кариерата ми, в който не
Коментари Харесай

Надал няма амбицията да е номер 1 в света

" Аз съм в миг от кариерата ми, в който не се боря към този момент да съм номер 1 в света ", призна Рафаел Надал на конференция преди присъединяване си на тенис шампионата Мастърс 1000 в Париж.

Испанецът отсъства последните два месеца от кортовете. Той ще играе с спечелилия от дуела сред сънародника си Роберто Баутиста-Агут и американеца Томи Пол.

" Аз не се боря към този момент да бъда номер 1 в света, съпротивлявам се да продължа да бъда конкурентен на всеки шампионат, в който играя. В предишното бях номер 1, стигнал съм до тази цел няколко пъти в кариерата ми и бях доста благополучен и горделив. Но към този момент съм в миг от кариерата ми, в който не се боря за това. Разбира се, когато станах №1 в света за първи път, доста го желаех. Имах невероятни резултати, завоювах доста шампионати, имах доста точки. Мисля, че го заслужавах. Днес е напълно друга история. Може би съм играл на 10 шампионата през тази година, мъчно е да бъдеш на върха при тези условия. Но аз съм удовлетворен да бъда на тази позиция, тъй като това значи, че когато играя, го върша добре ", сподели тенисъстът.

" Честно казано, постоянно ми е било мъчно да напущам дома си. Но в този момент е вълнуващо да видиш какъв брой ти липсва синът ти, макар че го имаме единствено от три седмици. Това е нов опит за мен, доста значима смяна в живота ми. Но имаме шанса през днешния ден, с помощта на технологиите, да водим видео диалози. Въпреки че дребният ми липсва, това, че мога да го виждам даже и на екран, оказва помощ ", призна Рафа Надал.

" Не знам по какъв начин съм физически. Ще забележим по какъв начин ще се оправя. С остаряващо тяло като моето е по-лесно да знаеш по какъв начин си, когато играеш постоянно. Когато се завръщаш след интервал без съревнование, е мъчно да знаеш по какъв начин ще реагира тялото, по какъв начин ще играя. Това беше невероятна година като резултати, само че в това време сложна година поради травми. Очевидно е, че съм в обстановка, в която е мъчно да мисля за купата тази седмица. Но съм благополучен да се върна на шампионатите и да играя. Остават ми два шампионата, в които да опитам да завърша по добър метод. Надявам се да съм подготвен на следващия ден за първия си мач ", сподели още Надал.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР