Аз съм убеден, че той ще спечели и ще бъде

...
Аз съм убеден, че той ще спечели и ще бъде
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Кабинетът има ясен дневен ред поне за 8 месеца

Аз съм уверен, че той ще завоюва и ще бъде добър кмет на София. Това сподели политологът и някогашен евродепутат Светослав Малинов във връзка кандидатурата на бизнесмена Васил Терзиев за столичен градоначалник, издигната от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Спаси София “, подкрепена и от „ Екипът на София “.

„ Терзиев е обща кандидатура на политически партии, които сега ръководят, и една нова политическа мощ. Това единствено по себе си е ужасно достижение, тъй като партиите очевидно са подхванали нов метод, и значи, че този претендент има качествата да сплотява. Целта е да сплоти и гласоподавателите “, съобщи Малинов пред Би Ти Ви.

„ В последна сметка изборът ще е дали софиянецът желае промени, дали желае представител на статуквото, или нов човек. Накрая изборът ще бъде банален. Всеки жител на столицата би трябвало да се запита удовлетворен ли е от ръководството на ГЕРБ и в случай че не, да се запита кой е най-подходящият от новите претенденти “, уточни политологът.

Той разяснява и работата на кабинета „ Денков – Габриел “.

„ Това е едно държавно управление, което ежедневно се изправя пред проблеми. То се появи след отхвърли от другата тактика – отхвърли от съдействие. Стигна се до обстановка да няма бюджет и духът на Конституцията беше срутен, бяхме в серпантина, която ни водеше надолу. Когато другите възможности са да няма кабинет или неуместно болшинството на хартиената коалиция, това е рационален вид “, уточни някогашният евродепутат.

Според него кабинетът има относително явен дневен ред най-малко за осем месеца – до първата ротация, а по-късно и методът, и формулата би трябвало да бъдат заменени.

„ Ако това държавно управление стартира да реализира минималните цели, които бяха дефинирани – стабилизация, постоянен бюджет, гласоподавателите ще схванат, че си е коствало и ще дадат поддръжката си “, сподели още Светослав Малинов.

По думите му сега се конструира и болшинството, което би трябвало да направи конституционни промени.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР