Аз съм убеден, че по време на нашето правителство избрахме

...
Аз съм убеден, че по време на нашето правителство избрахме
Коментари Харесай

ВИДЕО Борисов: платихме на 100% първата половина на Ф-16, за да не се оправдават сега, че няма пари

" Аз съм уверен, че по време на нашето държавно управление избрахме най-хубавите самолети за България, Ф-16, чисто нови. Настоявам в бюджета депутатите да вкарат парите за втората част на ескадрилата ", това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с партийния актив в Сливен по тематиката с американските изтребители.

" Ние не сме сключвали контракт с компания. Договорите са сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати ", акцентира той.

" Има чисто справедливи фактори, които забавиха самолетите. Ние, с цел да имаме преди други страни най-хубавия аероплан, платихме на 100% първата половина на ескадрилата, с цел да не може настоящето държавно управление да се оправдава, че няма пари. Платихме дълга на КТБ, платихме дълга на съветските реактори, платихме парите на американските централи ", ядосано изброи водачът на ГЕРБ.

" Асен Василев все едно е ранният Дянков. Имам въпрос към Петков, само че надали ще то питате: Защо енергийната комисия засекрети своето съвещание за " Булгаргаз "? Какво скрито имаше на тази комисия?, попита Борисов.

„ Държавният дълг в този момент пораства. Взимат се милиарди, които ние би трябвало да връщаме. Капанът е голям ”, счита някогашният министър председател.

Според него, в случай че актуалните властимащи продължат да ръководят по този метод, „ следващата година към този момент ще има описи и на Интерпол ”.

„ Създават какафония и безпорядък. Как ще го оправят идващите? Първо би трябвало да понижат разноските, след това да компенсират за цените на тока и газа ”, сподели още Борисов.

Той разяснява и тематиката за листата с имена на хора, който министър председателят Кирил Петков съобщи на прокуратурата за инспекция на въпросните хора. „ Така е било и през 1944-45 година – по лист са изтрепали цвета на нацията. Така ще разясня листата – с смешка и задявка ”, сподели Борисов.

Бойко Борисов напомни позицията на партията за неотложно отадане на зелените документи в България.

„ Зелените документи изиграха своята роля. За Европа и света тя продължава да съществува, поради улесненото пътешестване, само че в България би трябвало неотложно да отпадне. Той просто не се съблюдава. Виждаме го на всички места. Незабавно би трябвало да се махне този побългарен зелен документ ”, изясни водачът на ГЕРБ.

Той разяснява и изявлението на премиера Кирил Петков пред NOVA за ръководството на пандемията, което самият министър-председател оцени като положително.

„ По думите му бил се справял добре с тази рецесия. Ако това се беше случило, когато аз бях министър председател, незабавно щяха да ме питат защо сме първи по смъртност в света месеци наред. На ден умират по 100 души. Управлението им на тази рецесия е цялостен неуспех ”, сподели още той.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР