Аз съм убеден, че ентусиазмът от ваксинирането няма да се

...
Аз съм убеден, че ентусиазмът от ваксинирането няма да се
Коментари Харесай

Кунчев: Няма други вируси и грипове в момента

Аз съм уверен, че ентусиазмът от имунизирането няма да се охлади. Колкото по-рано се имунизират хората, толкоз по-добре. Само по този начин можем да реализираме групов имунитет. Тази имунизация ще продължи да бъде безвъзмездна и доброволна. Като общество ще се отървем от вируса като му отнемем терена. Това става всеки ден с имунизирането и преболедуването. Това съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Навсякъде има недостиг на ваксини, сподели Кунчев : „ Една компания като подписва нещо би трябвало да знае какво може да извърши и какво не. Аз съм уверен, че ще се преодолее този стрес. В България нещата вървят добре. Постигнахме към 20 000 имунизирани. “

Той беше безапелационен, че са обезпечени вторите дози на всички имунизирани. Доц. Кунев разясни, че се пазят ваксини особено за изборната администрация.

Доцентът заяви: „ Всички ваксини пазят. Но никой единствено с една доза не може да твърди, че е предпазен. Защитен е седмица, две след втората игла. “. Зелените коридори за имунизиране зависят от доставката на ваксини. Не единствено АстраЗенека е съкратила доставки, заяви основният държавен здравен контрольор.

Очакваме да пристигна и четвъртата ваксина, сподели той. Според него избор ще има на един по-късен стадий. Записването при персоналния доктор обезпечава достъпа до ваксини.

По отношение на въвеждането на документи за имунизация доцент Кунчев сподели: „ Това не е дискриминация. Това значи, че човек, който е извършил дълга си към обществото, ще може да минава по-бързо през кпп-та. “. Тези документи се издават откакто се получи втората доза от имунизацията. Те се удостоверяват посредством QR код. Според него най-хубав вид е ЕК да вкара обединен документ, тъй като това би улеснило придвижването.

Ваксините не дават 100% гаранция, че няма да развиеш признаци, само че подсигуряват, че няма да изкараш вируса тежко, сподели доцент Кунчев. Според него заведенията можеха да отворят по-рано, в случай че ограниченията се съблюдават.

Няма други вируси и грипове сега, тъй като Коронавирус е съумял да завоюва терена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР