Аз съм танцьор, цирков артист. Не съм убиец. Това заяви

...
Аз съм танцьор, цирков артист. Не съм убиец. Това заяви
Коментари Харесай

Мексиканецът Виктор Омар Гирада: Аз съм танцьор и цирков артист. Бях в хотел с една жена

Аз съм танцьор, цирков актьор. Не съм палач. Това съобщи пред съда през днешния ден 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гирада, упрекнат в убийството на Туртай Сали-Тути в Хасково, предава haskovo.live.

 

Чужденецът дойде в постройката на съда, където се гледа мярката му под засилена полицейска защита. Разпитът му става благодарение на преводач.

“Защо ме доведоха тук? Аз бях в хотел с една жена. Само тъй като съм мексиканец ли ме задържаха? Аз съм в България напълно законно. Имам щемпел в паспорта ", сподели още мексиканецът.

42-годишният Виктор Омар добави, че е роден в Мексико, само че е с непрекъснат адрес в Мадрид, Испания. Не е женен и има висше обучение.Прокуратурата обоснова настояването си за непрекъснато задържане с това, че мъжът е чужденец, няма непрекъснат адрес у нас. И закононарушението, за което е упрекнат е тежко. Според прокурор Цвета Пазаитова, от събраните досега доказателства има задоволително, с цел да се направи обосновано съмнение, че мъжът е направил закононарушението, за което е упрекнат.

Виктор Омар е излежавал присъда за трафик на хора в Гърция до есента. Според прокуратурата, явно закононарушението не е резултат от едно нормално скимване. А е вследствие на планувана и премислена активност.

Адвокатът на обвинявания сподели, че преди да влезе у нас, чужденецът е живял в Гърция. У нас идва с негов другар българин, с който са обикаляли страната. Адвокатът се усъмни, че гилзата в колата може да е подхвърлена. А също, че клиентът му може да е натопен.

В края на съвещанието Виктор Омар съобщи: “Дойдох тук поради жена. Касандра. Влязох законно. Никога не съм идвал в Хасково. Нямам врагове. Няма причина да извърша закононарушение.

Когато полицията влезе в хотелската стая и стартира да рови и обискира, първо помислих, че става въпрос за тероризъм и бомба. После помислих, че търсят опиати. И, че в случай че има някакъв опит за ликвидиране, помислих, че е обвързвано с дамата, която беше с мен в хотела.

Припомняме, че мексиканецът бе арестуван в понеделник заран в хотел в София. Той бе упрекнат в пукотевица против Тути, станала в 01:30 часа през нощта в неделя пред дома му на ул. " Крали Марко " в Хасково.

По Тургай бе стреляно два пъти, като единият патрон го улучва в седалището. Хасковлията бе опериран в Пловдив, където умря.

Мексиканецът е влезнал у нас през Северна Македония. В Кърджали наема кола и откакто идва в Хасково следи няколко дни дома на Тургай в квартал “Каменни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР