Аз съм студентка в чужбина и толкова обичам родината си,

...
Аз съм студентка в чужбина и толкова обичам родината си,
Коментари Харесай

Наша студентка в Италия спасява училище в родопско село


Аз съм студентка в чужбина и толкоз обичам родината си, че каквото и да направя, все натам ме влече. Затова взех решение да направя огромен събор в село Хвойна, който да сплоти двете неща, в живота ми - Архитектурата и Българския фолклор. Така се роди концепцията за събитието " Камък върху камък ще остане ". Така разказва своята зараждането на своята самодейност Кристияна Брънзалова, която от години живее и учи архитектура в Милано. Тя се надява да завоюва съидейници за идеята и постройката на остарялото учебно заведение в село Хвойна, откъдето е родът й, да бъде избавена. В минифестивала ще се включат локалната група " Жарава " и група " Нашенци " от Милано, а набраните средства ще бъдат употребявани за незабавното подсилване на учебното заведение. По време на самодейността ще има експозиции на архитектурна тема, една от които е дипломната работа на самата Кристияна. Тя е отдадена точно върху постройката на учебно заведение " Св. Св. Кирил Методий ". " Започнах да диря материали и да предпочитам здания. Един ден минах около учебното заведение и видях неповторимия капацитет на постройката. След това започнах да се дълбая в историята и ми стана ясно, че нещата са даже още по-интересни, в сравнение с наподобяват външно. Малко по малко ползата потегли оттова. Предложих го на професорката си в университета и тя беше очарована от концепцията ", споделя Кристияна пред БНР. Родът на Кристияна има 400-годишна история и връзка със село Хвойна. В минифестивала са планувани още лотария и кулинарна конкуренция за най-вкусно обичайно Родопско ядене и премия за показани достоверни родопчани. Аз съм студентка в чужбина и толкоз обичам родината си, че каквото и да направя, все натам ме влече. Затова взех решение да направя огромен събор в село Хвойна, който да сплоти двете неща, в живота ми - Архитектурата и Българския фолклор. Така се роди концепцията за събитието " Камък върху камък ще остане ".
Така разказва своята зараждането на своята самодейност Кристияна Брънзалова, която от години живее и учи архитектура в Милано.
Тя се надява да завоюва съидейници за идеята и постройката на остарялото учебно заведение в село Хвойна, откъдето е родът й, да бъде избавена.
В минифестивала ще се включат локалната група " Жарава " и група " Нашенци " от Милано, а набраните средства ще бъдат употребявани за незабавното подсилване на учебното заведение.
По време на самодейността ще има експозиции на архитектурна тема, една от които е дипломната работа на самата Кристияна. Тя е отдадена точно върху постройката на учебно заведение " Св. Св. Кирил Методий ".
" Започнах да диря материали и да предпочитам здания. Един ден минах около учебното заведение и видях неповторимия капацитет на постройката. След това започнах да се дълбая в историята и ми стана ясно, че нещата са даже още по-интересни, в сравнение с наподобяват външно. Малко по малко ползата потегли оттова. Предложих го на професорката си в университета и тя беше очарована от концепцията ", споделя Кристияна пред БНР.
Родът на Кристияна има 400-годишна история и връзка със село Хвойна.
В минифестивала са планувани още лотария и кулинарна конкуренция за най-вкусно обичайно Родопско ядене и премия за показани достоверни родопчани.
" Това в никакъв случай не е било под въпрос. Винаги съм казвала, че крайната цел на моето шестгодишно изгнание в чужбина е да се върна в България. Не знам къде тъкмо ще ме отвее вятърът, само че сигурно ще е някъде в България ", споделя в умозаключение Брънзалова.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР