Аз съм сребърна вдовица и искам да ви помогна с

...
Аз съм сребърна вдовица и искам да ви помогна с
Коментари Харесай

Щедра вдовица дарява 850 000 евро, измама е

Аз съм сребърна вдовица и желая да ви оказа помощ с подаяние от 850 000 евро. Това е част от дълго и сърцераздирателно писмо, което пловдивчанин получава от мнима потребителка на обществените мрежи. Тя употребява за предлог обстоятелството, че мъжът продава кола, с цел да му предложи подарък, защото била болна и не желала парите просто да останат за банката.

Става дума за следващ опит за измама у нас, който доста наподобява на щастливата приказка с обещанията за обич и брак, която в следствие се оказва единствено и само метод за източване на пари, написа

В този случай обаче става дума за друга сходна скица. Някой се свърза с вас в обществените мрежи и се показва за неизлечимо болен човек, без наследници. За сметка на това има огромна сума пари, които желае да подари на някой и избира тъкмо вас за задачата. Много постоянно атакуваните с сходни послания са хора продаващи апартамент и коли, а измамниците употребяват операция, стъпвайки на догатката, че продаващият има незабавна потребност от средства. 

След като разказват обстойно и нашироко желанието си да ви създадат " непретенциозен " подарък, те се пробват да вземат ваши персонални данни - телефон и така нататък Продължават кореспонденцията в някой от чат приложенията и създавайки към този момент близка връзка, те стартират да ви омайват да преведете някаква сума пари, с цел да може да се освободи транзакция към вас. В някои от случаите в това време ви изискват всякаква финансова и банкова информация. 

Съобщенията, които пловдивчанинът получава, са в същия сюжет. Германка, която се представя за 67-годишна  " сребърна вдовица ", предлага 850 000 евро подарък, а парите изяснява тя били в " Уникредит банк ". Обяснява, че парите били отделени за строителство, само че била със мощно влошено здраве, от четири седмица била на легло в болница, и надлежно търсила на кого да помогне със средствата. Единствено желала да се помолят за нея. 



Разбира се известието е написано на не доста верен български, показвайки, че то евентуално е минато през автоматизирано приложение за превод. Ако обаче попиташ за изрече им, измамниците нормално изясняват, че са с български корени, само че от дълго време не живеят в страната и са позабравили езика. 

Експерти предизвестяват никога да не се обменят чувствителни данни при сходни кореспонденции, още по-малко да се отварят изпратени файлове в чат или имейли със съмнителна наличие. Пращането на суми към сходни хора за освобождение на колета, транзакции и така нататък, макар изпратени документи от тяхна страна, е безспорна машинация и рискувате да останете без средства, да не приказваме за обещаните дарове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР