Аз съм спокоен, тъй като има различни варианти за справяне

...
Аз съм спокоен, тъй като има различни варианти за справяне
Коментари Харесай

Експерт: Спирането на газа е самоубийство за Русия

Аз съм спокоен, защото има разнообразни разновидности за справяне със обстановката. Това съобщи в ефира на Нова телевизия икономистът Виктор Минчев по отношение на прекъсването на газовите доставки от Русия към България.
Той изясни, че би трябвало да се каже от кое място са другите възможности и какъв брой са. " Една страна, в случай че желае да помогне, постоянно ще откри метод да го направи ", сподели той.

Попитан чака ли да се спре подаването към цяла Европа специалистът отговори, че политиката на Русия е - " Всички сте ни длъжни ".

" Не е обикновено един дипломат да идва и да ни се кара. Ние сме и във противников лист без да сме създали нищо. Това е очевидно обръщение. Газовият бизнес е политически и е значимо да разберем за какво не се приказва в детайлности за покупко-продажбите ", изясни Минчев.

Според него Путин осъзнава, че това решение е самоубийство за Русия.

„ Времето ще покаже кой ще се огъне – Европейският съюз или Русия “, сподели Минчев.

Икономическият специалист Калоян Стайков съобщи, че Русия е в по-губеща позиция от Европа.

На него обаче му беше мъчно да каже дали сме готови за тази обстановка, защото няма задоволително информация по тематиката. " Усещането е, че ще има, ще забележим. Не видях нещо съответно ", сподели Стайков.

По думите му не се знае и дали това е някаква спешна мярка, дали е за прочут интервал от време или е за непрекъснато.

" Никой не споделя от кое място ще пристигна газът. България е доста дребен консуматор, само че в случай че същият сюжет се разиграе с по-голям консуматор, рецесията ще е голяма ", съобщи от своя страна Боян Рашев.

Той съобщи, че рецесията с цените на газа е от 2021 година и е трябвало да се подготвим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР