Аз съм съветник на президента, разбира се, съм участвал в

...
Аз съм съветник на президента, разбира се, съм участвал в
Коментари Харесай

Явор Гечев: Не е въпросът, че Асен Василев е излъгал, а, че го хванахме

" Аз съм консултант на президента, несъмнено, съм взел участие в диалозите, само че не мисля, че нито аз, нито президентът е измамен. Той сподели истината такава, каквато е ", сподели в ефира на Би Ти Ви Явор Гечев, консултант на президента и някогашен длъжностен министър на земеделието.

В бюджета на Министерството на земеделието, когато се отвори страницата на Народното събрание, неразделна е с 3-годишната прогнозата, в 2025 година на процедура попада сумата от 340 милиона, изясни той.

Закон не се дава от през вчерашния ден за днеска, има разнообразни процедури, които протичат друго време до един месец. " Когато дадеш първичния вид на един закон, по-късно има забележки от всичките министерства - 40 стр са забележките от Министерството на земеделието ", добави още Гечев.

По думите му една от тях е въпросното писмо, което излезнало във връзка с възразяването на Министерството на земеделието.

Според него, 700 000 дкр са тъкмо декарите, които не са заети с контракти, т.е. които елементарно могат да бъдат продадени.

" Това не е инцидентна неточност, изрично обстоятелствата потвърждават, че е имало желание за продажбата на тези земи. Не е въпросът, че Асен Василев е излъгал, въпросът е, че го хванахме ", твърди Гечев.

Министерството на земеделието е възразило в формалния си документ.

" Асен Василев сподели, че не е виждал тази таблица. Това не е правилно, всичките забележки и таблици за отстраняването на забележките се подписват единствено от министър ", съобщи още Гечев.

Той добави, че средносрочната бюджетна прогноза за 2025 г попада към този момент в бюджета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР