Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в

...
Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в
Коментари Харесай

Славов става депутат, Тагарев нямало да остане министър, а Вътев би обмислил при покана

„ Аз съм с политически мандат, заради което се връщам в Народното събрание ”. Това съобщи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов след изключителното съвещание на Министерския съвет. Той и други министри споделиха пред публицисти проектите си какво ще вършат оттук-насетне.

Славов напомни, че е част от управлението на „ Демократична България “ и ще се върне в Народното събрание като част от парламентарната група, а по отношение на наследника си в правосъдното министерство Славов съобщи: „ Надявам се новият министър на правораздаването да внесе направения законопроект за правосъдната власт и да го приемем ”.

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев също ред съобщи, че при този вид не би взел участие в състава на бъдещо служебно държавно управление, в случай че получи покана за това.

Подобна е позицията и на Андрей Цеков.

„ Самият Главчев съобщи, че служебният кабинет би трябвало да е политически безпристрастен. Аз съм част от изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “, това изключва по формулировка присъединяване ми в кабинета ”, съобщи районният министър в оставка. Той напомни, че Политическа партия е взела и решение членове на партията да не вземат участие в кабинета „ Главчев ”.

Димитър Илиев също нямал планове да остава министър.

„ Не е говорено и с мен от страна на Димитър Главчев, който се чака да бъде служебният министър-председател ”, сподели още Димитър Илиев.

Икономическият министър Богдан Богданов не вижда оферта за оставането си на поста.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев не е толкоз безапелационен.

„ Много неща сме почнали, и за тях времето не стигна. Ако бъда поканен, ще преценява. Нека да настане покана и ще го обсъдим, да забележим по какъв начин ще се развият събитията, и ще преценим ”, разяснява Вътев.

Премиерът в оставка Николай Денков не пожела да разяснява нищо пред публицистите.

„ Въпросите за служебния кабинет - към президента Радев и към номинирания за министър-председател ”, съобщи Денков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР