Аз съм Руслана, победителка от Евровизия“ украинска певица. Тук в

...
Аз съм Руслана, победителка от Евровизия“ украинска певица. Тук в
Коментари Харесай

Руслана от Истанбул към Ердоган, Турция и света: Спасете Мариупол! |

„ Аз съм Руслана, победителка от „ Евровизия “ украинска певица. Тук в Истанбул преди 18 години аз завоювах „ Евровизия “ с Wild Dances, само че през днешния ден няма да ви изгубвам времето. Днес съм тук, дружно с дамите от Мариупол с цел да молим към турското общество, към всички хора тук, към всички всички публицисти бъдете с Украйна, спасете Мариупол! “ с такова прочувствено обръщение се обърна към Истанбул, Турция, президента Реджеп Таип Ердоган украинската изпълнителка Руслана Лижичко, която всички познават с късото театрално име Руслана.

Родената в Лвов певица дойде в турския мегаполис в обезверен опит на съпругите и майките на на блокирани в Азовстал бойци да спасят животите на своите близки - бранители на Мариупол. „ Всеки момент и всяка секунда от това наше послание тук, това са действителни човешки животи. Днес аз нямам право да мълча! “ – сподели Руслана по време на конференцията, която Ройткерс излъчи онлайн в You Tube.

„ Вярвам в мъдростта на Ердоган! Дойдохме да го помолим да направи още един миротворчески и човечен акт – да избави Мариупол! “ – добави Лижичко.

Преди да даде думата публицистите, певицата пусна видеоклип с неспиращите съветски бомбардировки на територията на Азовстал.

„ Срещу бранителите на Мариупол руснаците употребяват оръжия, които не би трябвало да бъдат употребявани даже във война: фосфорни бомби, касетъчни бомби, химически оръжия. “ - сподели майката на един от бойците от полк " Азов ".

„ Всички към този момент са изтощени и евентуално към този момент са свършили всичко - вода, храна, медикаменти и скоро може да свърши и животът им. – добави брачната половинка на граничар, намиращ се в Азовстал. Невъзможно е да се измъкнат от този пъкъл без ваша помощ, апелирам ви да им помогнете “.

Руслана, която приказва пред репортерите на украински и на британски показва увереност и съобщи подготвеност да отиде да се бори в Украйна:

„ Това е и моята болежка! Нямам различен избор, с изключение на да напусна сцената и да отида да се удрям, да пазя Мариупол! ” – сподели победителката от „ Евровизия – 2004 “.

„ Нашите бойци не могат да се предадат, в случай че го създадат, те ще бъдат убити, знаем това сигурно. Затова молим най-влиятелните водачи да им оказват помощ, да ги изведат в трета страна до края на военните дейности във Украйна. “ – прикани майката на друг от бранителите на Азовстал.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР