Аз съм равноотдалечен от всички партии, но не мисля, че

...
Аз съм равноотдалечен от всички партии, но не мисля, че
Коментари Харесай

Президентът Радев изобличи Бойко Борисов: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от бюджета

Аз съм равноотдалечен от всички партии, само че не мисля, че би трябвало да се води предизборна акция с пари от държавния бюджет, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след церемонията по слагане на венци и цвета пред паметника на Незнайния боец във връзка 74 години от края на Втората международна война.
Радев разяснява думите на премиера Бойко Борисов, който в телевизионно изявление съобщи, че чака президентът да е равно далечен от всички партии.
„ Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв мотив въобще да се мисли в тази тенденция. По-скоро аз не мисля, че би трябвало да се води предизборна акция с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиняванията към мен са безусловно несъстоятелни... цитираният Иво Христов, първо напусна президентството и тогава стартира да води предизборна акция, тъй че дано се поучат и другите “, разяснява Радев.
Във връзка с това, че двама от кабинета му - Елена Йончева и Иво Христов в този момент са част от листата на Българска социалистическа партия за България за европейските избори президентът съобщи.
„ Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една информация какъв брой съветници и секретари на предходни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове след това са заемали. Така че това е нещо обикновено. И госпожа Йончева напусна Президентството в желанието си да се кандидатира за депутат. Моите условия са ясни - напуща се Президентството и всеки е кадърен да се кандидатира за каквото си изиска. Така че тези упреци са безусловно несъстоятелни ", добави той.
Държавният глава сподели още, че опитите свадите да бъдат заглушени с всевъзможни други мероприятия, няма да сполучат, тъй като хората към този момент чакат разнищване на тези кавги и действителни дейности и противопоставяне на корупцията.
Най-голямото достижение на Европа, това е Европейският съюз, а най-голямото достижение на Европейския съюз, това е опазването на мира в Европа към този момент повече от седем десетилетия, разяснява още президентът.
„ Днес е празник и означаваме Деня на успеха и Деня на Европа. За да се осъществя огромната концепция за обединена Европа, нямаше по какъв начин да стане без успеха над хитлерофашизма. За това сме длъжни да почитаме и почитаме паметта на тези милиони жертви дадени в битката с нацизма и да не забравяме приноса на България. Хиляди българи починаха във Втората международна война и през днешния ден би трябвало да почетем тяхната памет и да отдадем момента и на живите сега български ветерани “, уточни президентът Радев, като акцентира, че те не престават да са образец за родолюбие и отдаденост към отечеството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР