Аз съм привърженик на оставането на постоянния книжен пазар и

...
Аз съм привърженик на оставането на постоянния книжен пазар и
Коментари Харесай

Емблематичният столичен площад Славейков - без кашони на книгопродавци

Аз съм последовател на оставането на непрекъснатия хартиен пазар и също по този начин възобновяване на фонтана на площад " Славейков ". Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова след подписването на договорите за безплатно финансиране с Министерство на районното развиване и благоустройството. Церемонията по подписването се състоя в Министерски съвет преди съвещанието на кабинета. Договорени бяха 173,5 млн. лева, от които 151 млн. безплатна финансова помощ по Оперативна програма " Региони в напредък ".

Фандъкова съобщи, че в избрани зони на площада ще се разположат търговци на книги, само че без учебници и без кашони. " Това е особено мое условие за по-добър тип. Това е в действителност едно културно пространство. Аз съм последовател на оставането на непрекъснатия хартиен пазар и също по този начин възобновяване на фонтана ", разяснява Фандъкова

Столичният кмет съобщи, че най-напреднали са във връзка с избора на реализатор за ремонта на " Граф Игнатиев ". Там ще бъде сложена гранитна настилка и ще бъде въведена напълно пешеходна зона , в това число в сектора, който сега не е пешеходна зона. Запазва се придвижването на трамваите. Като предизвикателство Фандъкова дефинира идната цялостната замяна на ВиК системата в този сектор, както и в региона на Зона 4 в столицата - при храм-паметник " Александър Невски ".

 Столична община получи финансиране за Златна София
Столична община получи финансиране за Златна София

Предстои обновяването на 200 декара в сърцето на града

Фандъкова бе безапелационна, че към този момент не се обмисля по-скъпа синя зона в центъра. " За нас е извънредно значимо и считам, че една от най-важните ограничения за възстановяване чистотата на въздуха е стимулиране и поощряване на повече хора да употребяват градски превоз. Затова всички старания през последните години и сега насочваме към рационализация и възстановяване на градския превоз, несъмнено посредством най-големия план строителството на метрото, който несъмнено има максимален екологичен резултат, само че и с възстановяване на наземния превоз и реализирането на плановете за интегриран градски превоз и възстановяване на градската част ".

В момента текат процедурите за закупуване първите 20 електробуси, закупуване на нови 120 рейса на природен газ.

 Борисов поучава да се вкара ултрасиня зона в София
Борисов поучава да се вкара ултрасиня зона в София

Който желае да се разхожда самичък с колата в града да заплаща скъпа зона в центъра, предлага министър председателят

Фандъкова напомни, че измежду краткосрочните ограничения за по-сериозни замърсявания на въздуха е и възбраната за влизане на коли. " Това са първи стъпки, несъмнено рестрикциите биха могли да включат и по-скъпа зона за паркиране, ние не мислим за това, а знаете, че се уголемяват зоните за паркиране. И сега в Общинския съвет се преглеждат отчети за районни кметове за разширение на зоните ", уточни Фандъкова.

На въпрос за площадката за горене на боклуци в Топлоелектрическа централа - София , столичният кмет уточни, че постоянно, когато стартира създаването на един добър екологичен план, има гласове, които се пробват да не кажат истината. " Това е един от най-големите екологични планове. Същото нещо беше и когато строяхме завода. Преди да се построи завода имаше какви ли не изказвания. Заводът е издигнат ", съобщи Фандъкова. Проектът за площадката е финансиран по Оперативна програма " Околна среда " и залага построяването на най-модерните съоръжения, с най-хубавата очистка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР