Аз съм притеснен от липсата на политическо съдържание. Ако видите

...
Аз съм притеснен от липсата на политическо съдържание. Ако видите
Коментари Харесай

Политолог: Липсва политическо съдържание в предизборната кампания

Аз съм обезпокоен от неналичието на политическо наличие. Ако видите предизборната акция ще видите, че там се приказват общи неща, мантри и няма нищо, което да задвижи обществото в някаква позитивна посока. Това сподели политологът Димитър Аврамов в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Липсва политическо познание у хората, които претендират да са политически водачи сега, разяснява той. „ Смисълът да си политически водач е да можеш да представляваш и да водиш доста хора в една посока. Липсата на познание води от време на време до неестествена ескалация на политическия език и основаване на изкуствени спорове. Разделението единствено, с цел да получиш власт е акт на самоизяждане “, уточни Аврамов.

България има корупционно поддържана система на държавни монополи в енергетиката, които източват ресурсите на нацията и ги държат в ръцете на политиците, сподели Аврамов.

Социологът Андрей Райчев разяснява, че в идната предизборна акция следим нервна изтощеност, немислене за бъдещето и боязън от електората.

Дясното обединяване сега поема леви функционалности, счита той. „ Левицата дотам е умряла, че дясното поема тези функционалности. Левицата освен стремглаво върви надолу, само че се явява и като два субекта. Ако дребната левица влезе и огромната Българска социалистическа партия тази рецесия ще стартира да свършва. Малката левица не е по никакъв начин нова, тъй като там са остарели водачи. Румен Петков и Татяна Дончева са персонални врагове, само че се съюзяват, с цел да спасят левицата “, разяснява Райчев.

България би трябвало да има държавно управление, само че не може, тъй като партиите са пленник на електоратите си, съобщи социологът. „ Политическият пъзел е решим единствено в един случай – при положение, че се схващат двете съществени политически сили, които взимат към 25% “, счита Райчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР